OLDALVONAL

A leghíresebb ikerpárok a sportpályákon

Megérzik, ha a másikkal történik valami, sokszor kéz a kézben érnek el sikereket. Az ikerpárok a sportpályákon is aratnak!
  • Szerző: Ripost

A genetikai állományok hasonlósága miatt szinte teljesen azonos fizikai adottságokkal rendelkeznek, sokszor életük végéig hasonlóan élnek, ugyanolyan foglalkozást űznek. Természetes tehát, hogy az élsportolók között is találunk sikeres ikerpárokat!

A  most bemutatja a sportvilág leghíresebb ikreit, akik sok esetben egymás partnereként jutottak a csúcsra...

Bob és Mike Bryan (tenisz): Az amerikai Bob és Mike Bryan párosa mindent megnyert, amit teniszben lehetséges. Eddig 106 címet hódítottak el együtt, az összes Grand Slam-tornán győzni tudtak, 2012-ben Londonban olimpiai bajnoki lettek.

Tökéletesen kiegészítik egymást: az egyikük jobb-, a másik balkezes. A párosok történetében a legtöbb tornát nyerték. Áprilisban ünnepelték a 37. születésnapjukat.

Addig folytatjuk, amíg örömünket leljük a játékban, talán ötvenéves korunkban is a pályán látnak majd minket.

Frank és Ronald de Boer (labdarúgás): A holland testvérpár öt csapatban szerepelt együtt. 1995-ben Bajnokok Ligáját nyertek az Ajaxszal, majd az FC Barcelonában, a Glasgow Rangersben, az Al-Rayganban és az Al-Shamelben is játszottak.

A holland válogatottban összesen 179-szer jutottak szóhoz, Frank 112-szer, Ronald 67-szer játszott. Ma már 45 évesek, Frank az Ajax edzője, Ronald szintén az amszterdami klub alkalmazottja.

Daniel Sedin és Henrik Sedin (jégkorong): A svéd ikerpár olyan szerződést kötött a Vancouver Canucksszal, hogy csak együtt adhatják el őket. Erre nem is gondolnak a kanadai hokicsapatnál, ugyanis ők a város kedvencei, a gárda sztárjai.

Henrik a csapatkapitány, számos rekordot tart a vancouveri klubnál. Annyira hasonlítanak egymásra, hogy az ellenfelek gyakran ezzel ugratják őket. Henrik nem törődik ezzel:

Legtöbbször azt mondják, hogy rondább vagyok a tesómnál. Nagyon viccesek...

Jenny és Susanna Kallur (atlétika): Jenny négy perccel idősebb Susannánál, és - a Sedin testvérek mellett - ők Svédország másik ikerbüszkeségei. Atlétikában értek el sikereket, 2005-ben például 60 gáton Susanna diadalmaskodott, a második helyen Jenny ért célba a vb-n.

Később Jenny visszavágott, 100 gáton megverte testvérét. Már mindketten visszavonultak.

Szamoránsky Piroska és Anikó (kézilabda): Hasonló pályát jártak be, Győrből kerültek a Ferencvároshoz. Bevallották, hogy kettejük természete tűz és víz, viszont megérzik, ha a másikkal történik valami, ilyenkor azonnal hívják egymást.

Piroska olimpiai bajnoki negyedik helyezéssel, és Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet. Még mindketten aktív játékosok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?