OLDALVONAL

A Hertha magyar edzője: „Jó volt újra látni a srácokat”

Ezt tapasztata Petry Zsolt a Hertha első csapatánál a visszatérése után. Beszélt az eddigi mellőzéséről is.
  • Szerző: vav

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Jürgen Klinsmann keddi távozása után újra Petry Zsolt lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának a kapusedzője. Az 53 éves magyar szakember a szerda délelőtti edzés után nyilatkozott a visszatéréséről.

Klinsmann távozásával visszatérhetett az első keret kapusaihoz
Fotó: Twitter/herthabsc

„Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző. Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat”

- idézte Petryt az MTI.

A Hertha régi-új kapusedzője kifejtette, egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról.

„Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni és tiszteletben kell tartani”

- tette hozzá a hajdani 38-szoros magyar válogatott, aki 2015 óta dolgozik kapusedzőként a berlini klubnál.

A novemberben vezetőedzőnek kinevezett Jürgen Klinsmann előbb régi segítőjére, Andreas Köpkére váltotta, majd miután a német válogatott kapusedzőjét januártól visszaparancsolta a szövetség, akkor sem kért Petry szolgálataiból. A magyar trénert mindenki nagyra tartja, Klinsmann egy korábbi nyilatkozata miatt orrolhatott meg rá. 2018 elején élesen kritizálta a két évig a kezei alatt dolgozó Klinsmann-fiút, Jonathant. Az apa akkor a sajtóban elegánsan, elismerően beszélt ugyan Petry munkájáról, de amint ő lett a főnök, kitette a stábból.

És ezeket olvastad már?