OLDALVONAL

A FIFA egy pöcegödör, és Blatter a benne dagonyázó sertés!

Egy humorista és a távozó Sepp Blatter extra figyelmet keltett a FIFA legnagyobb támogatóinak.
  • Szerző: Ripost

John Olivert sem hagyja hidegen a FIFA-botrány, írta a Time. Az angol színész és komikus a rendkívül népszerű talk-showjában folyamatosan reagál a történtekre. A múlt héten arról beszélt, hogy a FIFA egy pöcegödör, Sepp Blatter pedig a közepén dagonyázó sertés.

A letartóztatások kapcsán azt mondta, a FIFA-vezéreket olyan gyorsan elvitték, hogy csak ágynemű maradt utánuk a zürichi szállodában.

Az ágyneműk olyanok, mint a FIFA-vezetők, nagyon mocskosak, és tisztításra szorulnak.

A FIFA egyik főtámogatója a Budweiser, ám a múlt heti korrupciós botrányt követően felmerült, hogy kihátrál a szövetség mögül. Még Blatter lemondása előtt John Oliver ígéretet tett arra, hogy megiszik egy üveg Bud Lightot, ha a 79 éves svájci távozik a FIFA éléről. Az angol komikus ki nem állhatja az italt, amondó, a pocsolyához lehet hasonlítani az ízét, de tartotta a szavát.

Blatter lemondása után Oliver feltöltött a Twitterre egy képet, amelyen Bud Lightok voltak egy jeges vödörben. Egyetlen szót írt mellé: pezsgő...

Extra figyelmet kaptak a szponzorok

Nem csak Oliver, hanem a FIFA szponzorai is megkönnyebbülten fogadták Blatter lemondását. Azonnal közleményekkel reagáltak, a McDonald's szerint ez az első lépése annak, hogy a FIFA visszanyerje a szurkolók bizalmát világszerte. A Coca Cola úgy vélte, a FIFA sürgős lépésekre kényszerül a lemondás után is, de a Budweiser és az Adidas szintén reformokat kért.

Bár a szövetség dollármilliókat bukhatott volna, ha a támogatók lelépnek, Blatter lemondásával és John Oliver poénjaival extra figyelmet, ingyenreklámot kaptak. Az AdWeek szerint egy órával a FIFA-vezér lemondása után 525%-kal emelkedett a Budweiser említése a Twitteren. A Coca Coláé megduplázódott, a Visáé 71%-kal, az Adidasé 53%-kal nőtt.

Azt pedig már soha nem tudjuk meg, hogy a szponzorok valóban kiszálltak volna-e a buliból...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?