OLDALVONAL

A búcsúzó sztárok, jövőre jóval nehezebb dolga lesz a magyar bajnoknak

A hétvégén minden adott volt ahhoz, hogy a Veszprém férfi kézilabdacsapata először legyen Európa legjobbja. A döntőt azonban a Vardar Szkopje ellen 27-24-re vesztette el a magyar sztárklub.
  • Szerző: ST

A négy BL-ezüstnél járó Veszprém a hétvégét megelőzően 2016-ban volt ott legutóbb a fináléban, amelyet kilencgólos előnyről bukott el. Ezúttal egyértelműen a magyar csapat számított favoritnak a döntőben. Ennek ellenére a Vardar Szkopje végig kézben tartva a meccset 27-24-re győzött.


Csúszott a Vardar-játékosok fizetése

Az észak-macedón klub körül, olyan hírek láttak napvilágot idén, hogy a játékosok fizetése folyamatosan csúszik. Ráadásul az orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko megint kijelentette, hogy kiszáll a szezon végén, ezzel a megszűnés felé sodorva a Vardart. A Vardar egyik legnagyobb sztárja, Vuko Borozan is kikerült az utolsó hónapokban a keretből. Mindezek ellenére úgy tudott nyerni a Vardar a döntőben, hogy a kulcsemberei szinte végigjátszották mind a két hétvégi találkozót. Szamszonyenko azóta úgy néz ki, mégis marad, és a fizetési gondok szintén rendeződtek.

Visszavonult a Veszprém két legendája

Nagy László hét, Momir Ilics hat éve igazolt a Veszprémhez. A világ elitjéhez tartozó két átlövő azonban az utolsó mérkőzését játszotta a BL-döntőn, mindketten visszavonulnak. A két rutinos klasszis komoly tartást adott a Veszprémnek nehéz helyzetekben, nagyon nehéz lesz pótolnia őket a klubnak. Rajtuk kívül Mikler Roland is távozik, aki szintén a bakonyiak emblematikus figurája volt az utóbbi években.

Sajnálom, és nemcsak azért, mert több van ebben a csapatban, hanem a visszavonuló Laci és Momo miatt is.

Meg egyes játékosok miatt, mert szerintem fel sem fogják, hogy talán soha többet nem fognak ide újra bekerülni. Ezért aztán minden alkalmat ki kell használni

mondta el a találkozó után Sterbik Árpád, a Veszprém világbajnok kapusa.

Jövőre nehezebb lesz nyerni

A következő szezonban még nehezebb lesz a Veszprém dolga, hiszen meglepetés lenne, ha a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain megint kiesne a negyeddöntőben. Ráadásul egy év kihagyás után a 4-szeres BL-győztes Kiel is visszatér a mezőnybe. 

 

És ezeket olvastad már?