OLDALVONAL

A 8 legvadabb kapusmaszk, amitől remegnek a csatárok

Sorozatgyilkos, mesehős és cicababa a fejvédőkön. Sokan állítják, hogy a hokikapusok bolondok. Na, de ennyire?
címkék:
  • Szerző: pr

Minden kapus őrült egy kicsit, tartja a régi mondás. A hokikapusok mindezt nem titkolják. Persze hogy is tehetnék, amikor meccsenként átlagban 20-szor, 30-szor fekszenek/vetődnek egy kőkeményre fagyott, akár 100 kilométer per órás sebességgel zúgó gumidarab útjába. Aki ezt önszántából vállalja, annál vélhetően csúszik a kuplung.  

Flúgos hálóőreink ráadásul kifejezetten kreatívak. Fejvédőiket ugyanis arra használják, hogy még inkább megmutassák egyéni, humoros vagy morbid énjüket. Az alábbiakban az NHL történetének legvadabb  sisakjait gyűjtöttük csokorba.

Jason Bacashihua

A kapus a St. Louis Blues színeiben névrokonával, a Péntek 13 című amerikai horrorfilmből ismert szótlan sorozatgyilkossal, Jason Voorhees-zel riogatta az ellenfeleket. Az áldozatok pontos számáról nincs információnk.


Ilya Bryzgalov

Az orosz hálóőr az Anaheim Ducks játékosaként stílszerűen egy kacsát, méghozzá Tapsi Hapsi kotnyeles, esetlen, de nagypofájú cimboráját, Dodót festtette a fejvédőjére.


Antero Niittymaki

A finn portás rövid philadelphiai szereplése alatt Al Capone világát idézte meg a sisakján. A maszkon látható gengszter egy tárat biztosan elpuffogtatott. 


Rick DiPietro

Úgy tűnik, A hazafit Mel Gibson helyett akár Rick DiPietro is eljátszhatta volna. A kapus az amerikai lobogót, annak csillagjait, valamint jenki katonákat tervezett a sisakjára. Ez válogatásunk egyik legszebb darabja.


Jaroslav Halak

A szlovák kapus egy gonoszképű szörnnyel ijesztgette a kapuja felé korcsolyázó csatárokat.


John Grahame

A napjainkban már boldog nyugdíjaséveit tengető portás a Carolina Hurricanes-ben viselt őrült fejvédőt. A kobakját egy kockás zászlóval és egy dúskeblű szőkeséggel felturbózott maszk védte.


Mike Smith

A kapus dallasi színekben a vadiúj vadnyugatot elevenítette fel a maszkján. Valószínűleg a spagettiwestern hősei megirigyelnék a díszítést.


Craig Anderson

Az Ottawa Senators játékosaként Anderson a kapusok ősatyja előtt tisztelgett. A sisakon látható alak maga Clint Benedict, aki a hokitörténelem első kapusmaszkját viselte. A nyers bőrből készült fejvédőt Benedict azért készíttette, hogy védje a törött orrát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?