OLDALVONAL

2 nap alatt elvérzett a foci Szuperliga, az angolok visszatáncoltak

Vasárnap este felbolydult a futball világa, miután a világ legnagyobb klubjai közül 12 új versenysorozatot alapított. Eddig tartott a forradalom.
  • Szerző: The_M

A szurkolók, a FIFA, az UEFA, a helyi szövetségek és az európai országok vezetői – köztük Orbán Viktorral – mind elítélték a Szuperliga létrejöttét. A futball szervezetek mindennél keményebb szankciókat helyeztek kilátásba a 12 alapító klub ellen. A drukkerek pedig világszerte tüntetni kezdtek a pénz motiválta új versenysorozat ellen.

Európai Szuperliga: 2 napig élt a versenysorozat

Európai Szuperliga: 2 napig élt a versenysorozat (Fotó: Twitter)

A múlt vasárnap életre hívott Szuperliga pedig kedd este el is vérzett, miután a hat angol csapat visszatáncolt a forradalomtól. Elsőként a Manchester City lépett ki, majd szép sorban a Manchester United, az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham és a Chelsea is hivatalos közleményt adtak ki, hogy meggondolták magukat. Ami nem csoda, ugyanis az FA megfenyegette őket, hogy az angol bajnokságból kizárják mindet. De a szurkolóik és a játékosaik is tüntettek a Szuperliga ellen.

A Barcelona frissen megválasztott régi-új elnöke, Joan Laporta is azt nyilatkozta, hogy a katalán együttes addig nem lesz hivatalosan a Szuperliga tagja, amíg azt a pártoló tagok – vagyis a szurkolók – meg nem szavazzák. Ergó már a Barca sincs ott az alapító 12 között.

Elfogynak a Szuperliga indulók

Elfogynak a Szuperliga indulók (Fotó: Twitter)

A jelenlegi helyzet szerint a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Juventus, az AC Milan és Internazionale maradt még az új versenysorozatnál, ami valószínűleg már nem fog megvalósulni.

Egy pozitív hozadéka viszont volt az egész hisztinek, legalábbis a Man.Utd drukkerei számára. A Szuperliga kitalálásában aktívan résztvevő Ed Woodwardot felállítják az ügyvezető alelnök pozícióból. A klub hívei azóta gyűlölik Woodwardot, hogy Sir Alex Ferguson távozását követően nagyobb hatalmat kapott az átigazolásokban. Neki köszönhetőek az óriási pénzkidobásnak számító Alexis Sánchez, Radamel Falcao, Ángel Di María transzferek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?