TÜZELŐÁLLÁS

Nikolics megszerzése eldöntheti a bajnoki címet

Búcsút mondott Amerikának Nikolics Nemanja, az utóbbi évtized legeredményesebb magyar csatára.
  • Szerző: RIPOST

Szívhez szóló üzenettel búcsúzott el a Chicago Fire-től Nikolics Nemanja, aki Magyarország és Lengyelország után az Egyesült Államokban is gólkirályi címet nyert. A 31 éves játékos 2016-ban szerződött a Fire-höz, ahol 104 tétmérkőzésen 56 gólt szerzett, vagyis kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

„A harmadik országban lettem gólkirály, sorozatban negyedszer végeztem az élen – írta Nikolics. – Itt, Amerikában speciel világsztárokat megelőzve, klubrekordokat döntve.”

Nikolics az utóbbi tíz év legeredményesebb magyar támadója, aki egyelőre nem árulta el, hogy hol folytatja a pályafutását.

„Most türelmesnek kell lennem, egyelőre semmi konkrétum nincs, de hiszem, hogy lesz választási lehetőségem, és ahogy eddig, úgy ezúttal is jó döntést hozok majd!”

Nikolics Nemanja

Nikolics biztosan távozik Amerikából Fotó: AFP

Nikolics korábban elmondta, idehaza kizárólag a Vidi jöhet szóba, vagyis jó eséllyel felveszi a kapcsolatot egykori klubjával. Akár a bajnoki címet is eldöntheti a megszerzése, hiszen a fehérváriak vezetik az NB I tabelláját, és a 31 éves támadóval jelentősen megerősödnének. A riválisoknak erre már nehezen lenne válaszuk.

Lengyelországi híresztelések szerint a Legia Warszawa is visszavárná, ami nem csoda, hiszen a mai napig ő az ottani élvonal történetének harmadik legeredményesebb légiósa. Nikolicsnak hivatalosan decemberben jár le a chicagói szerződése, vagyis januárban válthat klubot.

Nikolics 2018 májusában, leginkább a chicagói távolságra hivatkozva, lemondta a válogatottságot. Ha ismét Európában szerepelne, akkor a nemzeti csapat újfent szóba kerülhet nála. Talán a 27-szeres válogatott játékos már nem zárkózna el a játéktól.

És ezeket olvastad már?