OLDALVONAL

Nehéz lesz, így juthatnak még Eb-jegyhez a magyar szurkolók

A halálcsoportba kerülhet a magyar labdarúgó-válogatott, amennyiben kijut a 2020-as Európa-bajnokságra. A magyar drukkerek Cristiano Ronaldót vagy Kylian Mbappét is láthatják majd a Puskás Arénában.
  • Szerző: ST

Szombaton, Bukarestben sorsolták ki a jövő évi Eb-csoportbeosztását. A magyar válogatott, ha kijut, akkor Németországgal, a vb-címvédő Franciaországgal, és az Eb-címvédő Portugáliával játszhat majd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Puskás Aréna
Fotó: László Szabolcs/Ripost

„Szándékosan sem állíthattunk volna össze erősebb csoport. Portugália és Németország komoly játékerőt képvisel, egyértelműen ez lesz a legkeményebb csoport az Eb-n”
– mondta el a sorsolásról Didier Deschamps, a világbajnok franciák szakvezetője.

Jegyhez azonban nehéz lesz hozzájutnia a drukkereknek, hiszen a decemberben induló második jegyértékesítési szakaszban csak a már kijutó húsz ország szurkolói igényelhetnek tiketteket. A magyar szurkolók az első szakaszban, június és július között juthattak belépőhöz, akkor másfél millió volt elérhető.

Mbappé és a franciák játékára is rengeteg szurkoló lehet kíváncsi
Fotó: AFP

A magyar válogatott fanatikusai a márciusi NL-rájátszás után -sikeres kvalifikáció esetén- nem sokkal próbálkozhatnak még azzal, hogy ott legyenek a helyszínen az Eb-n, de ekkor már csak kevés belépőért lehet versenyezni.

A Puskás Arénában rendezendő csoportmeccsekre pedig akkor is hatalmas lenne a magyarok érdeklődése, ha nem lenne ott Marco Rossi együttese, hiszen nem mindennap lehet olyan csapatok meccsét látni élőben, mint Franciaország és Portugália. A németek nem Budapesten játsszák majd a csoportmeccseiket, hanem Münchenben, ahol a magyar válogatottat is fogadnák.

Cristiano Ronaldo is pályára lép a Puskás Arénában
Fotó: AFP

Nehéz helyzetben tehát a magyar drukkerek, hiszen ha nem jutnának ki az Eb-re Dzsudzsákék, akkor már nem lesz lehetőségük hivatalos úton jegyhez jutniuk. A 2020-as torna lesz egyébként minden idők legnagyobb Eb-je, hiszen összesen hárommillió jegyet értékesítenek.

A válogatott március 26-án Bulgáriában játszik az NL-rájátszásában, győzelem esetén pedig hazai pályán, az Izland-Románia párharc nyertese ellen harcolhatná ki a részvételt a kontinenstornán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?