KIAJOBB

Nagy Viktor végre Budapesten nyerne!

Olyan történt Nagy Viktorral a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, ami eddig soha. Kapott gól nélkül zárt egy meccset a kiváló kapus, akit három győzelem választ el az újabb példátlan sikertől: először nyerne a magyar fővárosban aranyérmet egy világtornán.
  • Szerző: Ripost

Szerdán Oroszország ellen játszik a Duna Arénában zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csapat kapusa, Nagy Viktor szenzációs egyéni teljesítménnyel melegített a meccsre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy Viktor MTI Fotó: Czagány Balázs

Olyan sikert aratott, amire örökre emlékezni fog, hiszen nem kapott gólt a Málta elleni 26-0-ra megnyert csoportmérkőzésen. Vízilabdában ez nagyon ritka, kevés az olyan pólókapus, akinek ez egyszer is sikerül a karrierje során.

„Nem volt még ilyen a pályafutásom alattmondta a vlv.hu-nak Nagy Viktor. – Egyszer a Honvéd ellen 11-1-re nyertünk, de olyan még nem történt, hogy ne kapjak gólt. Ezért nagyon-nagyon örülök, és hálás vagyok a csapatnak, hogy mindent beletettek a védekezésbe. A végén Hosnyánszky Norbi megkérdezte, hogy adjunk nekik egy gólt? Én mondtam, hogy nem! Nem adunk!”

Ha a Szolnok kiváló kapusa így folytatja, akkor újabb páratlan sikert érhet el. A magyar válogatottat három győzelem választja el az Európa-bajnoki aranyéremtől, és Nagy Viktor még soha nem nyert Budapesten világtornát, vb-t vagy Eb-t. Az itteni 2014-es Eb-n és a 2017-es vb-n is egyaránt ezüstérmet akasztottak a nyakában, vagyis először ünnepelhetne a magyar fővárosban. Lehet, hogy a 35 éves kapusnak a mostani az utolsó esélye erre, tudniillik korábban többször elmondta, hogy 2020-ban tervezi a visszavonulását.

„Nem akarok nagyon belemenni, mert nem látok előre. Most úgy gondolom, hogy körülbelül az lehet a befejezés dátuma.” – fogalmazott két éve a magyar válogatott kapusa.

Legutóbb 1999-ben nyertünk Eb-t

A magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságok 1926 óta íródó történetében 12 alkalommal nyert aranyérmet. Legutóbb 1999-ben Firenzében „koronázták” meg a csapatot. Azóta két ezüst-, és öt bronzérmet szerzett a gárda.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?