TÜZELŐÁLLÁS

Nagy szégyen, Beckham magyarázkodik a csapata miatt

Ekkora kudarcra David Beckham sem számított. Az Inter Miami elnöke kénytelen magyarázkodni a labdarúgócsapat történelmi fiaskója miatt.
  • Szerző: Ripost

David Beckham szégyenkezni kényszerül, miután csapata, az Inter Miami elbukta az első öt mérkőzését észak-amerikai profi ligában (MLS).

David Beckham
Fotó: AFP

Történelmi kudarcszériáról beszélünk, ilyen gyenge teljesítményt még egyetlen klub sem produkált az amerikai bajnokságban. Beckham együttese márciusban két vereséggel nyitott, majd a Covid miatti kényszerszünetet követően az MLS rendhagyó rendszerben tért vissza. A 26 klubot négyes csoportokba osztották, és júliusban folytatódtak a küzdelmek. Beckham klubjának ekkor sem ment jobban, 11 napon belül kikapott az Orlandótól, a Philadelphiától és a New York Citytől, ezzel pedig minden esélyét elbukta a továbbjutásra. Természetesen ez is negatív rekord, ilyen gyorsan egyetlen csapat sem esett ki a mostani időszakban.

Beckham nem csak elnöke, az egyik tulajdonosa is a floridai klubnak. A Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja a sorozatos kudarcok ellenére sem jött zavarba, az Instagramon kért türelmet a szurkolóktól.

„Néha hosszabb az út, és szükséged van levegővételre. A Manchester United és a Real Madrid sem egy nap alatt épült. A csapatoknak, a játékosoknak és a kluboknak időre van szükségük a fejlődéshez, de amikor ez megtörténik, a nehéz idők távolinak tűnnek. Fontos, hogy átgondoljuk az eddigi eredményeket. Büszke vagyok a csapatomra, a türelem erény.”

A csapat edzője, Diego Alonso sem esett kétségbe, szerinte számos balszerencse érte őket az eddigi öt meccsen.

„Sokkal többet érdemeltünk volna ezen az öt meccsen – magyarázta az uruguayi szakember. – Nem volt velünk igazságos a sors. Biztos vagyok benne, hogy jobbak és eredményesebbek leszünk.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?