KIAJOBB

Nagy elismerés, Orbán Willit és társait dicsérte a német sztár

Az RB Leipzig okozta a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának egyik legnagyobb meglepetését.
  • Szerző: RIPOST

Bravúros győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját az RB Leipzig. A Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel felálló német alakulat 2-1-re nyert a portugál Benfica otthonában a G csoport első meccsén. A magyar válogatott hátvédje, Orbán Willi a mérkőzés után elmondta, a lisszaboni szurkolók félelmetes hangulatot teremtettek.

Orbán Willi (feketében) kiváló teljesítményt nyújtott a Benfica ellen
Fotó: Getty Images

„Bizonyos helyzeteket jobban is megoldhattunk volna, de soha ne kezdődjön rosszabbul a BL-sorozat egy lisszaboni győzelemnél – értékelt Orbán. – Kétgólos előnynél úgy tűnhetett, véget ért a meccs, de ilyen túlfűtött atmoszférában az utolsó pillanatig küzdeni kell. A második félidőben domináltunk, több helyzetet dolgoztunk ki, és ezekből egy olyan jó csatár, mint Timo Werner tud profitálni.”

Werner a 69., és a 78. percben talált a Benfica kapujába, és a lefújás után a társainak hálálkodott.

„Mindig nagyszerű érzés két gólt szerezni egy olyan sorozatban, mint a Bajnokok Ligája – fogalmazott a német válogatott sztárja, Werner. – A csapattársaim kitűnő helyzeteket alakítottak ki nekem. Azért vagyok itt, hogy ezeket gólra váltsam. Mindenki kiváló teljesítményt nyújtott.”

Gulácsi például számos bravúrt bemutatott a meccsen. Egy kör után az RB Leipzig vezeti a G csoportot a Zenit, a Lyon és a Benfica előtt.

És ezeket olvastad már?