SPORT

Most kaptuk a lesújtó hírt: tragikus hirtelenséggel elhunyt Lövei László

Lövei László mindössze 35 éves volt.
  • Szerző: Ripost

Tragikus hirtelenséggel 35 éves korában meghalt Lövei László élvonalbeli kosárlabda játékvezető, aki 2017-ben megmentette egy játékos életét.

A szomorú hírről beszámoló BB1.hu szakportál nekrológja szerint Lövei László 1986-ban született Miskolcon, majd Egerben, Nyíregyházán és ösztöndíjjal Finnországban tanult. Kosárlabda játékvezetői karrierje 2003-ban kezdődött, amikor letette az első vizsgáját.

A keleti régióban vezetett több száz meccse után 2012-ben Budapestre tette át a székhelyét. 2015-ben szerzett NBI-es kerettagságot és 2018-ban a női NBI A csoportban is bemutatkozott játékvezetőként.

A Budapest Baptista Gimnáziumban tanított, majd igazgatóhelyettesként segítette az intézmény és a diákok életét. Egyetemi évei alatt nyaranta a Balatonnál vízimentőként dolgozott, ahol több alkalommal mentett meg sikeresen életeket.

2017-ben Budafok-Tétény önkormányzata „Életmentő oklevél”-lel tüntette ki, ugyanis egy NBII-es mérkőzésen az egyik játékos rosszul lett, megállt a szíve, és játékvezetőként hatalmas lelki erőről tanúbizonyságot téve a mentők kiérkezéséig szívmasszázzsal életben tartotta őt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?