KIAJOBB

Mi történt? Az MTK edzője vezette a Fradi edzőmeccsét

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I újraindítása előtt a Ferencváros. A listavezető profi játékvezető nélküli meccsén győzte le az élvonalba frissen feljutó MTK-t.
  • Szerző: ST

Május 13-ig, szerdáig nem küld játékvezetőket a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a felkészülési mérkőzésekre, miután csak addigra készülnek el a bírók koronavírustesztjeivel. A Ferencváros-MTK mérkőzésen azonban megtalálták annak a módját, hogy megoldják ezt a problémát. Az MTK-nál másodedzőként dolgozó Bücs Zsolt vett fel megkülönböztető mezt, és vezette le a mérkőzést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bücs Zsolt (narancssárga felsőben)
Fotó: fradi.hu

Az újdonsült sípmester maga is NB I-es focista volt, sőt két alkalommal a válogatottban is szerepelt. Annak idején tagja volt a BL-főtáblán szereplő Debrecen edzői stábjának is. A mostani meccsen pártatlan volt, de nem is volt nehéz dolga, hiszen a Fradi fél óra után már 4-0-ra vezetett a Népligetben, végül 4-1-re nyerte meg a sportszerű mérkőzést.

A gólörömök és párharcok sem különböztek attól, mint amilyen a koronavírus-járvány előtti időszakban volt. A találatok után pacsiztak a játékosok, egymás fejét is megsimogatták. A Fradi annak ellenére kirobbanó formában van, hogy 56 nap után játszott újra meccset. Szerhij Rebrov együttese május 23-án a Debrecen, május 27-én az Újpest ellen pótolja be az elhalasztott találkozóját.

Simán nyert a Fradi
Fotó: fradi.hu

„Jó érzés volt újra mérkőzést játszani, igyekeztünk kiélvezni a játék minden pillanatát. A jelenlegi helyzetben a fejlődésünk érdekében fontos volt számunkra, hogy az edzések után végre felkészülési találkozón is pályára léphettünk. Látom a játékosokon az akaratot, hogy gyorsan visszarázódjanak, dolgozunk tovább”

– értékelt a találkozó után Szerhij Rebrov a klub honlapján.

A Ferencváros az NB I-es csapatok között elsőként folytatta a felkészülést a bajnokság koronavírus-járvány utáni felfüggesztését követően. Az otthoni tréningek mellett kiscsoportos edzéseket tartott Szerhij Rebrov a játékosoknak a Népligetben. Az ukrán tréner már a kényszerű szünet előtt beszélt arról, hogy tűzben kell tartani a játékosokat.

„Bármi is lesz a szövetség döntése, készülünk tovább, hogy amikor folytatni kelljen, tökéletes állapotban legyünk”

mondta el a Fradi vezetőedzője a legutolsó, Kaposvár elleni bajnokit követően .

A 45 éves szakember elvárásai, úgy tűnik, megvalósultak, önbizalommal telve várhatja majd a Fradi a bajnokság jövő heti folytatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?