OLDALVONAL

Messi megkapta, amit akart, nagyot lépett a Barca

Könnyen lehet, hogy azon múlik Lionel Messi szerződése, hogy Joan Laporta klubelnök milyen munkát végez az átigazolási piacon.
  • Szerző: Ripost

Az FC Barcelona egy hete megválasztott új elnöke, Joan Laporta megállapodást kötött Sergio Agüeróval arról, hogy az argentin futballsztár nyártól a katalán elitalakulatban folytatja pályafutását – az AS spanyol sportlap értesülése szerint. Messi alighanem örül Agüero érkezésének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Messi szerződése múlhat a Barca nyári játékosmozgásain

Messi szerződése múlhat a Barca nyári játékosmozgásain
Fotó: AFP

Az újság úgy tudja, hogy a jelenleg a katalán mester, Pep Guardiola irányította, s az angol Premier League-ben hatalmas előnnyel éllovas Manchester Cityben játszó Agüero – akinek a mostani idény végén jár le a szerződése, így ingyen távozhat – 2023 júniusáig ígérkezett el a Barcához.

Az AS kiemelte, hogy a háttérben született egyezség nyomán a Citynél 2011 óta légióskodó, 32 éves támadó csatlakozhat a nemzeti válogatottban is éveken át vele együtt szereplő Lionel Messihez, aki így nem fogja otthagyni a Barcát, amit korábban többször is kilátásba helyezett a hatszoros aranylabdás kiválóság.

Messinek nyáron lejár a szerződése a katalán sztárcsapatnál, és egyelőre nem döntött a folytatásról. Sajtóhírek szerint az argentin klasszis arra vár, hogy Laporta teljesítse az elnöki kampány során ígérteket. Ezek közül a legfontosabb, hogy minőségi játékosokkal erősítse meg a Barcelonát, amely az utóbbi években sikertelennek bizonyult a nemzetközi porondon. Agüero szerződése azt jelenti, Messi megkapta, amit akart.

Messi hétfőn a 767. mérkőzését játszotta a katalán együttese színeiben a Huesca elleni bajnoki meccsen, és ezzel utolérte korábbi csapattársát, Xavi Hernándezt. Vasárnap egyedüli rekorderré léphet elő a hatszoros aranylabdás, ha pályára lép a Real Sociedaddal vívandó bajnokin is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?