OLDALVONAL

Megváltozhat a foci, ezek a dolgok tűnhetnek el a mérkőzésekről

Az egész labdarúgás megváltozhat a koronavírus-járvány miatt. A korábban megszokott mezcserék, gólörömök is eltűnhetnek a pályákról, de még a focisták köpései sem lesznek láthatóak.
  • Szerző: ST

A labdarúgóélet júniusban indulhat újra zárt kapuk mögött, amennyiben a járványügyi helyzet is megengedi. A rendkívül szigorú egészségügyi előírások mellett a futballistáknak szintén rengeteg szabályt be kell majd tartaniuk. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) orvosi bizottságának vezetője, Michel D'Hooghe sárga lappal büntetné azokat a játékosokat, akik köpködnek a pályán, mivel ezzel megnövelik a koronavírus terjedésének kockázatát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cristiano Ronaldo
Fotó: AFP

„A köpködés a futballban bevett gyakorlat, és nem túl higiénikus. Amikor újraindítjuk a labdarúgást, ezt maximálisan el kell kerülnünk. Ez jó módszer a vírus terjesztésére, ez az egyik oka, hogy óvatosnak kell lennünk, mielőtt elindítjuk a bajnokságokat. Nem vagyok pesszimista, inkább csak szkeptikus” – mondta el Michel D'Hooghe a Daily Telegraphnak.

Véget érhet a mezcserék és a csoportos gólörömök kora

Ezen kívül vélhetően a mérkőzések elején megszokott kézfogásokkal sem találkozhatunk majd, ezt már a bajnokságok felfüggesztése előtt nem sokkal tiltották az NB I-ben is.
Hasonló sorsa juthatnak az ölelkezős, nagy gólörömök. Az egyik utolsóként félbehagyott ligában, Burundiban felhívták a játékosok figyelmét arra, hogy felejtsék el a közös ünneplést a találatok után.
A lefújás utáni mezcserék korának szintén vége szakadhat, hiszen az izzadtsággal alaposan megnövelnék a vírus átvitelének lehetőségét.

Nem lesznek többet kézfogások a meccsek előtt?
Fotó: AFP

Szurkolók a jelenleg helyzet szerint még jó ideig nem lesznek majd a lelátókon, de a visszatérésük után jóval nehezebb dolguk lesz, ha autogramot, vagy közös fotót szeretnének kedvenceiktől. Volt olyan liga, ahol ezt már azt kérték a járvány kezdetén, hogy lehetőleg ne pacsizzanak a drukkerekkel, és az aláírásokat kerüljék el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?