KIAJOBB

Megtaláltuk, ők a karantén legnagyobb vesztesei

Már 28 mérkőzés óta képtelen nyerni a Schalke a német labdarúgó-bajnokság élvonalában. A hétszeres bajnok együttes a szombaton a Bielefeld ellen törheti meg az átkot.
  • Szerző: GG

2020. január 17-én örülhettek utoljára győztes bajnoki mérkőzésnek a Schalke-szurkolók, a Mönchengladbach elleni 2-0 alkalmával. Azóta sorozatban 28 Bundesliga-mérkőzést játszott le a gárda, és egyszer sem tudott nyerni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ilyen rossz szériát senki nem tud felmutatni a jegyzett európai bajnokságokban. A 2019-ben még a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében pályára lépő gelsenkircheniek a koronavírus-járvány alatti időszakban teljesen összeomlottak, jelenleg az utolsó, 18. helyen szerénykednek a Bundesligában.

Padlón a Schalke
Fotó: AFP

Egyre nagyobb az esély arra, hogy övéké lesz minden idők legrosszabb német élvonalbeli csapata, ezt a nem túl felemelő címet az azóta tönkrement, majd az ötödosztályban újraélesztett Tasmania Berlin tartja, akik zsinórban 31 alkalommal voltak képtelenek nyerni az 1965/66-os szezonban. A fővárosi kiscsapatnál egyébként nagyon szurkolnak, hogy nyerjen végre a Schalke, mert szeretnék, ha náluk maradna a negatív rekord.

„Mindig, amikor kicsit veszélybe kerül a sorozatunk, óriási ingyenreklámot kapunk Németországban. Sokkal többen érdeklődnek irántunk a közösségi oldalakon. Ez a Schalke-Tasmania-hatás”

– mondta el Almir Numic, a Tasmania Berlin elnöke a goal.com-nak.

A Bielefeld ellen megtörheti az átkot a Schalke
Fotó: AFP

Minden esély megvan arra szombaton, hogy 337 nap után ünnepelhessenek a Schalke focistái, hiszen a tőlük csupán három ponttal többet szerző Bielefeldet fogadják. Egy újabb vereség azonban még nagyobb gödörbe taszítaná a 30 éve megszakítás nélkül az élvonalban szereplő klubot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?