TÜZELŐÁLLÁS

Mégsem baj, hogy kikaptunk Montenegróban?

Akár jó előjelnek is tekinthetjük a magyar labdarúgó-válogatott montenegrói vereségét.
  • Szerző: RIPOST

Ismét van honnan felállni. Mintha Marco Rossi válogatottjának az lenne az egyik fő jellemzője, hogy a csalódásokból merít erőt. Nos, a csütörtöki, montenegrói felkészülési meccsből bőven meríthet, hiszen a jó kezdés, a korai gól ellenére 2-1-re kikapott a csapat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kleinheisler László (fehérben) és társai hétfőn Szlovákia ellen folytatják Fotó: mlsz/facebook

„Csalódott vagyok, mert figyelmetlenségekből kaptunk gólokat, ilyesmi nem történhet meg nemzetközi szinten, ehhez hasonló hibákat nem fogadok el egyetlen mérkőzésen sem – mondta Rossi. – Most már a szlovákok elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a meccs egész más szint lesz, össze sem hasonlítható a montenegróival.”

Valóban nem hasonlítható össze, de a Rossi-csapatot ismerve akár jó előjel is lehet. Ugyanis az olasz szakemberrel a kispadon a magyar válogatott kétszer felelt győzelemmel egy-egy fájó vereségre. Ráadásul mindkét alkalommal sorsdöntő helyzetben, egy-egy sorozat elején.

Tavaly szeptemberben, a Nemzetek Ligája nyitányán, a magyar csapat kikapott Finnországban, három nappal később pedig remek játékkal, 2-1-re verte Görögországot. Aztán idén még nagyobb tettet hajtott végre. Március 21-én elbukott Szlovákiában az első Eb-selejtezőjén, majd három nappal később 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes, sztárokkal felálló Horvátországot.

Most ismét egy vereség után vagyunk, és gyorsan jön a következő meccs. Óriási a tét, ha hétfőn, a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn győzelemmel felelünk a montenegrói kudarcra, akkor nagyot lépünk a továbbjutás felé.