SPORT

Megrázó fotó, súlyos balesetet szenvedett a világbajnok sportoló kisfia

A gyermek több sérülést szenvedett, a csíkszeredai sürgősségi kórházban ápolják. Apja felhívással fordult a sofőrökhöz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Edzés közben ütötte el egy autó Novák Eduárd paralimpiai világbajnok kerékpározó 13 éves fiát csütörtökön. A gyermek több sérülést szenvedett, a csíkszeredai sürgősségi kórházban ápolják.

A Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betöltő paralimpiai versenyző, Novák Eduárd pénteken arról számolt be, hogy Edmond fia és Ingrid lánya a konstancai országos versenyre készülve edzettek az úton, hátulról nagyapjuk kísérte őket autóval. Csíkmindszenten egy kanyarban egy szemből jövő kocsi levágva a kanyart, a szembejövő sávra került, ahol a Novák-gyerekek bicikliztek, és elütötte a fiút - írja a Maszol.

Novák Edmond a térdein, a csípőjén, karjain és a fején sérült meg, de állapota stabil. Novák Eduárd felhívással fordult az autóvezetőkhöz, arra kérve őket, legyenek tekintettel az országutakon edző biciklisekre.

„Megkérném a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a közutakon levő kerékpárosokat, mert nekünk is jogunk van ott közlekedni. Szabályosan megyünk, arra kérjük, hogy ők is tiszteljenek minket, vezessenek a szabályok betartásával, nekik is vannak gyermekeik otthon (...)"

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?