OLDALVONAL

Megnyerheti a BL-t? Szoboszlai Dominik világsztárok nyomában

Nagy meglepetés lenne, ha Szoboszlai Dominik a következő évadot a Salzburg labdarúgócsapatában kezdené meg. A 19 éves magyar sztár előtt az osztrák élcsapattól befutó sztárok példája lebeghet.
  • Szerző: GG

Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019/20-as szezon legjobb játékosának az osztrák Bundesligában. A 8-szoros magyar válogatott középpályás a nyári átigazolási piac egyik slágerneve lehet, a megszerzésére három olasz sztárcsapat, a Milan, a Lazio és a Napoli a legesélyesebb jelenleg, de a francia Paris Saint-Germain szintén figyeli. Az utóbb években több Salzburgból távozó játékos vált világsztárra, elég csak a Liverpool két BL-győztesére, Sadio Mané, vagy Naby Keitára gondolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai lett a szezon legjobbja Ausztriában
Fotó: AFP

Sadio Mané

Kétségkívül Sadio Mané vitte eddig a legtöbbre a Salzburgból távozók közül. A szenegáli támadó 2014-ben igazolt a Southamptonhoz 23 millió euróért (8 milliárd forint), majd két évvel később lecsapott rá a Liverpool. Mané azóta Bajnokok Ligáját és Premier League-t nyert az együttessel, jelenleg pedig 120 millió euróra (42 milliárd forint) becsüli az értékét a mértékadó Transfermarkt.

Mané a Liverpool egyik legnagyobb sztárja
Fotó: AFP

Naby Keita

A guineai Naby Keitát közel 30 millió euróért (10,5 milliárd forint) adta el a Salzburg a Leipzignak 2016-ban, majd 2018-ban 60 millió eurót (21 milliárd forint) fizetett érte a Liverpool. A középpályás ebben az évadban nem számított alapembernek a Poolnál, átigazolása óta a BL-t és a bajnokságot is megnyerte a gárdával. Manéhoz hasonlóan Keitát szintén Franciaországból igazolta le a Salzburg.

Naby Keita idén angol bajnokságot nyert a Liverpoollal
Fotó: AFP

Gulácsi Péter

A magyar válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter két esztendőt töltött el a Salzburgnál, amely 3 millió euróért (1 milliárd forint) adta el a „testvércsapat” Leipzignak. Gulácsi azóta a német Bundesliga egyik legjobb hálóőrévé nőtte ki magát, kirobbanhatatlan a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős lipcseiek kapujából.

Gulácsi gólt sem kapott a BL idei nyolcaddöntőiben
Fotó: AFP

Erling Haaland

A norvég gólgép, Erling Haaland a télen hagyta el a Salzburgot, a Dortmund kedvéért (20 millió euró, 7 milliárd forint). A 19 éves csatár ebben az évadban 40 tétmérkőzésen 44 gólt szerzett, ha így folytatja hamarosan a világ legjobbjai között emlegetni. Haaland egyébként kiváló barátságot ápol Szoboszlaival.

Haaland (jobbra) a Bundesligában is termeli a gólokat
Fotó: AFP

 

Itt játszanak most az osztrák liga elmúlt 5 szezonjának legjobb játékosai.
2018/19: Munasz Dabbur (Hoffenheim)
2017/18: Peter Zulj (Anderlecht)
2016/17: Konrad Laimer (Leipzig)
2015/16: Naby Keita (Liverpool)
2014/15: Jonathan Soriano (Girona)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?