TÜZELŐÁLLÁS

Meglepetés lesz? A korábbi kapitány erre számít a horvátok ellen

Egész Európa felkapná a fejét arra, ha a magyar labdarúgó-válogatott ma este pontot szerezne a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Idehaza addigra már minden címet elhódított edzőként Csank János, amikor 1996-ban kinevezték szövetségi kapitánynak. Megnyerte a Magyar Kupát, elhódította a bajnoki címet, de olyan klasszisokkal egyszer sem került szembe, mint 1996 áprilisában, amikor először vezette a magyar válogatottat. Az egykori szövetségi kapitány Horvátország ellen debütált, és a nak elmondta, nem volt esély a győzelemre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Márciusban 2-1-re vertük a horvátokat Fotó: MTI

„Nem sikerült jól a meccs, kikaptunk 4-1-re – emlékezett Csank. – Eszéken játszottunk, ahol érződött a délszláv válság, a háború nyomasztó hangulata. A stadiont korábban bombatalálat érte, egyik részén óriási kráter tátongott. Egyéni villanások döntöttek, Davor Sukert, Mario Sztanicsot és a többieket nem tudtuk megállítani. Kijött néhány játékos klasszis különbsége, nagyon motiváltak voltak.”

Csank idén márciusban már nézőként volt jelen a budapesti magyar-horvát Eb-selejtezőn, amit meglepetésre 2-1-re megnyertünk.

„Ott voltam a budapesti meccsen, és bevallom, a horvátok motiválatlannak tűntek a bemelegítésnél. Mintha sétagaloppnak gondolták volna a mérkőzést. Aztán gyorsan rúgtak egy gólt, és ez még jobban megerősítette őket abban, hogy nem kell tartaniuk tőlünk. Szerintem 1-1-nél sem aggódtak, ám a második bekapott gólnál már jött a szokásos reakció, nem tudtak talpra állni. Persze aznap a magyar válogatott is jól játszott.”

A tavaszi eredmény miatt Csank úgy véli, ma este még nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak.

„Nehezen tudom elképzelni a bravúrgyőzelmet. Ráadásul Budapesten legyőztük őket, így még nehezebb a helyzet, mert biztosan vissza akarnak vágni. Ha nagyon szervezettek leszünk, ha sikerülnek a kapusbravúrok, ha a védelem csúcsteljesítményt hoz, akkor a döntetlen talán benne lehet. Az ikszet gondolkodás nélkül aláírnám, és ez Európa szerte hangos lenne: azt jelentené, hogy négy pontot vettünk el a klasszisokkal felálló horvátoktól.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?