OLDALVONAL

Maszkhamisítók élnek vissza az NB I-es csapatok címereivel

A koronavírus-járvány alatt egyesek a magyar labdarúgóklubok címereivel ellátott maszkok árusításán akarnak nyerészkedni. Súlyos büntetés várhat a csalókra.
  • Szerző: KL

Az elmúlt hetekben a Ferencváros, a Honvéd, az Újpest, és az NB II-ben szereplő Vasas címerével is visszaéltek azok a csalók, akik többek között Facebookon árusították a klubok emblémájával ellátott, koronavírus-járvány megelőzősére szolgáló maszkokat. A Ferencvárosnál közleményt adtak ki az ügyben, a jövőben sokkal szigorúbban lépnek fel a visszaélések miatt, eddig a törvényi előírásoknak megfelelően, békésen próbálták intézni ezt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„A jogosulatlan védjegyfelhasználók más lehetőséget nem adtak számunkra, mint azt, hogy az értékeink megóvása érdekében a hatóság segítségét kérjük. A mai naptól kezdődően a folyamatos és visszatérő esetek miatt az FTC Jogi Osztálya lép fel polgári és büntető jogi eszközöket egyaránt felhasználva annak érdekében, hogy a jogsértéseket mihamarabb megszüntessük”

írja az FTC közleménye.

Korábban egyébként már az Operatív Törzs is bejelentette, hogy súlyos büntetésre számíthat, aki nyerészkedni próbál a járvánnyal kapcsolatosan.

A Honvéd hivatalos ajándékboltjának a tulajdonosa sem örült annak, hogy többen árulnak a klub címerével ellátott maszkokat, emiatt feljelentést is tett a rendőrségen.

„Tudom kik osztották, tudom kik árulják, ezért hétfőn feljelentést teszek a XIX. Kerületi Rendőrségen”

– írta a szurkolói bolt Facebook-oldala.

A Vasasnál külön érdekessége a dolognak, hogy a klub ingyen osztogatta a legyártott maszkokat, de a Vasas Fan Shop Facebook-oldal – amelynek erre nem volt hivatalos engedélye – 1300 forintért, saját készítésű termékkel próbált nyerészkedni – ez a bejegyzés, szinte minden hasonló esethez hasonlóan már nem elérhető a Facebookon.

„A védőfelszereléseket a Vasas FC ingyenesen biztosítja és díjmentesen, postai úton juttatja el szurkolói számára, ezért a maszkokkal kapcsolatosan semmilyen költség nem terheli a drukkereket”

– írta a Vasas közleménye.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?