KIAJOBB

Marco Rossi válogatottja óriási történelmet írhat

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este Eb-selejtezőn Horvátországban lép fel.
  • Szerző: RIPOST

Olyan tettre készül a magyar válogatott csütörtök este Horvátország ellen, ami a története során még soha nem sikerült: selejtező mérkőzésen idegenben nyerni az aktuális világbajnoki ezüstérmes ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossi csapata történelmi tettre készül
Fotó: mlsz.hu

A horvátok tavaly másodikak lettek az oroszországi vb-n, és a magyar csapat már azzal történelmet írt, hogy márciusban idehaza legyőzte. Ez ugyanis korábban még szintén nem sikerült Eb- vagy vb-selejtezőn nekünk.

A magyar válogatott legutóbb 2011-ben játszott idegenben az aktuális vb-ezüstérmes ellen, és akkor 5-3-ra kikapott Hollandiától. Előtte két barátságos találkozón és egy vb-mérkőzésen meccseltünk a vb-másodikkal: 2004-ben 2-0-ra vertük Kaiserslauternben Németországot, míg 1985-ben 1-0-ra győztünk Hamburgban az NSZK ellen.

Az Aranycsapat az 1954-es vb negyeddöntőjében a négy évvel korábbi ezüstérmes, Brazíliával találkozott, és 4-2-re legyőzte. Ezt a meccset azonban semleges helyszínen, Bernben játszották. Vagyis, ha Marco Rossi együttese ma nyerni tudna Splitben, akkor történelmet írna.

És ezeket olvastad már?