OLDALVONAL

Maradona lehet a világ egyik legjobb válogatottjának a szövetségi kapitánya

Maradona lehet Spanyolország labdarúgó-válogatottjának következő szövetségi kapitánya – legalábbis a legolvasottabb spanyol sportnapilap szerint.
  • Szerző: GG

A Marca felkiáltójeles címmel közölt cikkében azt írta, hogy az egykori argentin futballbálvány, Diego Maradona abban az esetben kerülhet a nemzeti együttes élére, ha a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki tisztére pályázó Antonio Torres sikert arat a megméretésen – írja az MTI. Torres a Betevé televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha elnökké választják, akkor a válogatott szakvezetője Diego Maradona lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Diego Maradona
Fotó: AFP

Ismétlődő botrányain túlmenően az 59 éves Maradona – aki játékosként 1986-van világbajnoki címig vezette az argentinokat, s a 2000-es FIFA-szavazáson az évszázad labdarúgójává választották – edzőként eddig nem alkotott maradandót. Jóllehet jelenlegi argentin klubcsapatánál, a Gimnasia y Esgrima La Platánál a múlt hónap elején szerződést hosszabbítottak vele, a gárda a mostani idényben kieső helyen állt az élvonalban, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?