OLDALVONAL

„Tükörbe tudok nézni”: négy válásáról beszélt a Budapesten élő világsztár

Minden befuccsolt házasságát vesztes meccsként fogta föl a német foci legendája. Matthäus egy kalap alá veszi az elbukott BL-döntőket és a befuccsolt frigyeket.
  • Szerző: Ripost

Több mint másfél évtizede Budapesten él a németek válogatottsági rekordere, Lothar Matthäus. A 150 fellépésére és a többi, pályán elért sikereire sokkal büszkébb lehet a világ- és Európa-bajnok, aranylabdás exfutballista, mint egy másik nagy számra: arra, hogy budai lakásában már az ötödik feleségével él.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lothar Matthäus vesztes meccsként fogta föl a válásait

Lothar Matthäus vesztes meccsként fogta föl a válásait
Fotó: AFP

Az 59 éves Matthäus persze – érthető módon – ritkán beszél a magánéletéről, de a minap kivételt tett a Labdarúgás és család című német sportmagazinban.

„Egy házasság vége mindig vereség. Az ember úgy kezd bele, mint egy futballmeccsbe. Nyerni akar. Azért mész bele, mert hiszel benne”

- élt focihasonlattal Matthäus, aki 2004-ben és 2005-ben a magyar válogatott szövetségi kapitányaként élt Budapesten, majd itt ragadt.

Matthäus és Marijana Kosztics a 2004-es budapesti Újságíróbálon

Matthäus és Marijana Kosztics a 2004-es budapesti Újságíróbálon
Fotó: MTI

Akkor már harmadik feleségével, a szerb Marijana Koszticcsal jött, akivel 2003-tól 2008-ig volt együtt. Korábban 1981-től 1992-ig tartott az első frigye: Sylvia két lányt szült neki (egyikük nemrég már unokával is megajándékozta Matthäust). Aztán két év múlva, 1999-ig a svájci modell Lolita Morena következett, akitől egy fia született. A már említett Marijana után, 2009-ben vette el az ukrán-német Liliana Novát, akivel 2011-ben váltak el. 2014 óta pedig már az orosz Anasztaszja Klimko a felesége, akivel hatéves fiukat, Milant nevelik fővárosunkban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anastasia Matthäus (@anastasiamammamia) által megosztott bejegyzés

„Számomra az a legfontosabb, hogy máig tükörbe tudok nézni és azt mondani: 'Figyelj, ez nem működött, nem érted el a célod, de mindig őszintén és korrektül viselkedtél'. Ezek élettapasztalatok voltak. Különböző okokból nem jöttek össze”

- mondta Matthäus a zátonyra futott négy házasságáról.

„A kudarcba fulladt Bajnokok Ligája-döntők és a kudarcba fulladt házasságaim ellenére elégedett vagyok az életemmel”

- jelentette ki a német világsztár, utalva a Bayern Münchennel elvesztett két BEK- illetve BL-fináléjára (1987, 1999) is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?