TÜZELŐÁLLÁS

Legendás édesapjáról mesélt Bozsik Péter

Másodszor érkezik Magyarországra az uruguayi labdarúgó-válogatott, amely ezúttal is részese lesz egy játékos búcsúztatónak.
  • Szerző: RIPOST

A magyar futball legendás alakja búcsúzott el a válogatottól, amikor az uruguayi csapat először Budapesten járt. Bozsik József 1962. április 18-án a 101. válogatottságát ünnepelte a dél-amerikai gárda ellen, és ezzel a találkozóval köszönt el a nemzeti együttestől. Akkor 80 ezer néző gyűlt össze a Népstadionban, és Bozsik emlékezetessé tette az estét: a 65. percben gólt szerzett az 1-1-re zárult meccsen. Az Aranycsapat legendás játékosának fia, Bozsik Péter a nak elárulta, édesapja rengeteg ajándékot kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bozsik Péter szerint Gera Zoltán ugyanolyan korszakos egyénisége a magyar futballnak, mint Bozsik József Fotó: MTI

„Megható és egyben nehéz pillanat volt ez a meccs édesapám számára, hiszen felemelő, de ugyanakkor rossz érzés a búcsú a válogatottól – mesélte Bozsik Péter, akinek édesapja olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett a válogatott tagjaként. – Rengeteg olyan ajándékot kapott az utolsó meccse kapcsán, ami a mai napig a családi relikviák részét képezik.”

Az uruguayiak ezúttal másodszor jönnek Budapestre, és ismét egy korszakos egyéniséget búcsúztatnak. Pénteken Gera Zoltán köszön el, akit Bozsik Péter szintén jól ismer, hiszen a játékosa volt a magyar válogatottnál.

„Gera Zoltán szenzációs srác, csendes, visszahúzódó fiú – mondta Bozsik Péter, aki 2006-ban szövetségi kapitányként dolgozott. – Amolyan régi vágású futballista, akiben a játékhoz nélkülözhetetlen csibészség is adott volt. Csak pozitívumok jutnak eszembe róla. Ő is olyan korszakos egyénisége a magyar futballnak, mint amilyen édesapám volt.”

A 97-szeres válogatott Gera Zoltán ott volt a 2016-os Európa-bajnokságon, ahol a portugáloknak lőtt gólját az Eb legszebb találatának választották az európai szövetség (UEFA) honlapján.

Veretlenek vagyunk Uruguay ellen

A magyar válogatott eddig háromszor találkozott Uruguayjal és egyszer sem kapott ki. Először az 1954-es világbajnokság elődöntőjében csaptunk össze, ahol az Aranycsapat 4-2-re győzött. Aztán két barátságos mérkőzés következett, 1961-ben Montevideóban, majd fél évvel később Budapesten is 1-1-re zártunk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?