TÜZELŐÁLLÁS

Koronavírus-dráma a Girón, feladta az egyik nagy esélyes

A visszalépések nyomán Valter Attila két pozíciót előrelép az összetettben az olasz kerékpáros körversenyen.
  • Szerző: Ripost

Koronavírus-fertőzés miatt feladja a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt az egyik legnagyobb favoritnak tartott Steven Kruijswijk, illetve a Mitchelton-Scott teljes csapata.

Steven Kruijswijk
Fotó: AFP

A Jumbo-Visma bejelentette, hogy az összetettben 1:24 perces hátránnyal a 11. helyen álló, előzetesen a végső sikerre esélyesek közé sorolt holland Kruijswijknél pozitív eredményt hozott a vizsgálat, így visszalép a folytatástól.

Ugyancsak kiszáll a versenyből a Mitchelton-Scott teljes csapata, mivel az elmúlt 48 órában elvégzett vizsgálatok négy stábtagnál is kimutatták a fertőzést. Az ausztrál istálló brit kapitánya, Simon Yates már szombaton feladta a viadalt, miután pozitív lett a koronavírustesztje, ezt követően az istálló többi versenyzőjét és a stábtagokat is alávetették a tesztnek, de akkor valamennyien negatív eredményt produkáltak. A Mitchelton-Scott így engedélyt kapott arra, hogy kerekesei folytassák a versenyt szombaton.

A Sunweb egy, elsőre meg nem nevezett kerékpárosának ugyancsak pozitív lett a tesztje. A csapat honlapján később bejelentették, hogy Michael Matthews vizsgálata mutatta ki a fertőzést, így az eddigi szakaszokon kétszer is a legjobb három között záró ausztrál sprinter számára is véget ért a Giro d'Italia. Matthews karanténba került, de tünetmentes és jól érzi magát. Az istálló összes többi tagjának negatív lett a tesztje, és senki nem mutatja a fertőzés jeleit.

Az AG2R La Mondiale és az Ineos Grenadiers csapatából egy-egy stábtag betegedett meg. Az elmúlt két napban az olasz körversenyen szereplő valamennyi versenyzőt és stábtagot tesztelték, csak a hétfői pihenőnapon 571 vizsgálatot végeztek el a szervezők.

A visszalépések nyomán Valter Attila két pozíciót előrelép az összetettben, amelyben Kruijswijk mellett a mitcheltonos ausztrál Lucas Hamilton (15.) is megelőzte a CCC eddig 28. helyet elfoglaló magyar bringását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?