SPORT

Koronavírus: a szombathelyi sportolók nem állnak le

Óvintézkedések mellett, de edzenek és versenyeznek.
  • Szerző: Ripost

A Szombathelyi Dobó SE–Németh Pál Dobóakadémia téli felmérő sorozatának szombaton rendezték a harmadik fordulóját, dacolva a fertőzésveszéllyelírja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lap utolérte Horváth Vilmost, a házigazda klub elnökét, aki elmondta: nem álltak le teljesen, aki szeretne edzeni, az tud, természetesen óvintézkedések mellett. Az eseményt pedig nézők nélkül rendezték meg, a sportolók egymástól elszeparálva dobhattak.

A magyar szövetség elnöke a saját részéről nem javasolja a versenyek megrendezését, de a kormányrendelet szerint szabadtéri eseményt 500 főig meg lehet tartani.

Illusztráció
Fotó: pixabay

 

– Minden általunk szervezett viadalt leállítottunk. A Dobó SE megpróbálja sporton belül a legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből. A hét végi eseményen százan sem voltak az indulók. Nekik nyilatkozniuk kellett, hogy a közelmúltban nem jártak külföldön, nem is találkoztak olyannal, aki átlépte a határt, vagy pozitív koronavírus-tesztet produkált volna – mondta Gyulai Miklós (49).

– Szombathelyen, akárcsak Budapesten a BOK B-csarnokban, az atléták tréningeznek, megfelelő időbeosztással, kis csoportokban. A későbbiekben pedig karantén-edzőtáborokat tervezünk, ha a helyzet úgy hozza. Sok adófizetői pénz ment el a sportolóinkra, akik nem tehetik meg, hogy lenullázódnak, vagyis nem elég csak otthon készülniük. Amit a keretek megengednek, megtesszük.

Az egyik számot a viadalon Halász Bence (22) nyerte.

– Most is nagyjából úgy telnek a napjaim, mint általában: edzés után megyek haza, aztán pihenek. Mindannyiunk védelmében annyit beszéltünk meg a többiekkel, hogy edzésről mindenki egyenesen az otthona felé veszi az irány

– nyilatkozta az atletika.hu-nak a vb-bronzérmes kalapácsvető.

– Azt beszéltük, hogy csak akkor hagyjuk abba az edzést, ha a tömegközlekedés is leáll. Ijesztő a helyzet, nem akarom félvállról venni, de nehéz mit mondani róla. Mi tesszük a dolgunkat, mintha minden rendben lenne, és igyekszünk vigyázni magunkra.

Csúcsok születtek

A dobóversenyen többen egyéni csúcsot értek el. Halász életében első alkalommal került 31 méter fölé a nehezebb, 14 és fél kilogrammos szerrel, ez eddig Magyarországon csak három embernek sikerült.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?