OLDALVONAL

Komoly döntést hozott a magyar sportvezető, a nyomozásról is beszélt

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke lemondott tiszteletbeli tagságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban.
  • Szerző: ST

Aján Tamás lemondott tiszteletbeli tagságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, döntését elfogadta a NOB. Mint ismert, a sportvezető a német ARD dokumentumfilmjének januári bemutatása után került kínos helyzetbe, miután pénzügyi visszaélésekkel és sportági dopping fedezésével vádolták – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Aján Tamás
Fotó: MTI

A NOB hangsúlyozza, Aján döntésének védelmében hozták meg a döntést.

„Ötvenöt évet töltöttem az olimpiai mozgalomban, erre tettem fel az életem, végtelenül büszke voltam a NOB-tagságra. Azért léptem vissza, mert szeretnék együttműködni a Richard McLaren által vezetett vizsgálóbizottsággal. Szóba se jöjjön, hogy valaminek nem néznek utána, mert NOB-tagról van szó. A vádaskodásokat visszautasítom, szeretném, ha semmi nem befolyásolná a vizsgálóbizottságot a munkájában, hiszem, hogy a vizsgálatok tisztázni fognak” – mondta Aján, aki a Blikknek a nyomozásról is beszámolt.

„Kedd reggel kilenc ember jelent meg McLaren felhatalmazásával, az első dolguk a szövetségi szerverek lefoglalása volt és az, hogy minden dokumentumról másolatot készítsenek. Minden munkatárssal leültek külön beszélni, alaposak voltak, de udvariasak” – összegzett Aján.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?