TÜZELŐÁLLÁS

„Kiérdemeltük, hogy ott legyünk az Eb-n” – otthonról üzent Mészöly Kálmán

Legutóbb akkor szerzett gólt és pontot Moszkvában a magyar labdarúgó-válogatott, amikor Mészöly Kálmán irányította. A Szőke Szikla vezetésével 1991-ben 2-2-re zártunk, és a 79 éves legenda szerint van esély a pontszerzésre.

Ha a magyar válogatott ma este Moszkvában legyőzi Oroszországot, akkor élre áll a Nemzetek Ligája B divíziójának, 3. csoportjában. Nagy eredmény lenne a siker, hiszen legutóbb 1991-ben, még Mészöly Kálmán vezetésével szereztünk pontot Moszkvában. A 79 éves korábbi kapitány a Metropolnak elmondta, tetszik neki a mostani magyar csapat.

Mészöly Kálmán
Fotó: MTI

„Számunkra óriási lehetőséget jelent a Nemzetek Ligája, mert a második hely is nagy esélyt jelentene a továbbjutásra. Ráadásul, ha ma nyernénk Moszkvában, akkor az első sem elérhetetlen. Szerintem van esélyünk az orosz fővárosban, és az utolsó két hazai meccs, a szerbek és a törökök elleni sem reménytelen. Nagyon örülök az őszi eredménynek, ez a magyar válogatott kiérdemelte, hogy ott legyen a jövő évi Európa-bajnokságon. Sőt, a mostani győzelmekkel a 2022-es vb-szereplés sem elérhetetlen.”

A teljes cikk a Metropolban elolvasható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?