KIAJOBB

Világcsúcs után: Hosszú Katinka és férje sem emlékeznek semmire

Szinte hihetetlen világrekorddal nyert vb-aranyat úszóklasszisunk. Méghozzá szinte önkívületben. Sem Katka, sem a párja nem emlékszik a versenyre. Itt visszanézhetik ők is!
  • Szerző: VaV

Az újabb világbajnoki címénél, de még egy olimpiai aranyéremnél is többet jelent Hosszú Katinka számára, hogy világcsúcsot úszott a kazanyi vizes vb-n. Katka a célba érése után megkönnyezte a sikert.

Klasszis úszónőnk 2:06.12 perces idővel győzött a 200 méteres vegyesúszásban, három századmásodperccel megdöntve Ariana Kukors 2009-es rekordját. Az amerikai sztár az akkoriban használt forradalmi „cápadresszben” úszhatott, ezért úgy tartották: hagyományos fürdőruhában csak évtizedek múlva, de talán soha nem sikerül majd faragni belőle.

Az, hogy a leggyorsabb vagyok egy számban, hogy soha senki sem úszott gyorsabban, az hihetetlen, még most sem fogtam fel

- idézte a távirati iroda Hosszú Katinkát.

Az úszószövetség Facebook-oldalán az úszónő amerikai edzőjét, egyben férjét, Shane Tusupot kérdezték Katka versenyéről, mire ő visszakérdezett:

Ember, szerinted emlékszem egy méterére is? Csak arra, hogy világcsúcsot úszott, és törölgetem a szemem…

Hasonlóan nyilatkozott a varázslatos álmot emlegető Hosszú is, aki elmondása szerint szinte semmire sem emlékszik a versenyből:

Talán csak az utolsó huszonöt méterre. Ez is azt jelenti: nagyon jó verseny volt, ki tudtam mindent zárni, kiadtam magamból mindent.

Küldjük a videót emlékeztető gyanánt Katinkának, Shane-nek, és mindenkinek, aki szereti:

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?