KIAJOBB

Vérfagyasztó pillanatok élő adásban, lélegeztetni kellett az Exatlon sztárját

Korok Fatima újra világbajnok lett szabadtüdős merülésben, méghozzá hihetetlen új rekorddal. Egy másik számban viszont ijesztő állapotba került.
  • Szerző: Ripost

Emberfeletti teljesítménnyel aranyérmet nyert – 2019 után immár másodszor – a szabadtüdős búvárok ciprusi vb-jén Korok Fatima. A magyar lány egy lélegzettel új magyar rekordot jelentő 89 méteres mélységig merült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korok Fatima 89 méteres mélységet járt meg egy levegővel

Korok Fatima 89 méteres mélységet járt meg egy levegővel
Fotó: Facebook/fatimakorok.freediver

Vagyis a célmélységben elhelyezett cetliig, majd azzal vissza a vízfelszínre, mintegy három perc alatt megjárta oda-vissza a Semmelweis Egyetem 22 emeletes Nagyvárad téri toronyépületének magasságát.

„Olyan boldog vagyok! A pár napos kisebb fejsérülésem ellenére rendbe tudtam szedni magam és megvédtem a szabad merülés kategória világbajnoki címemet, ahol a kötél mentén kézzel húzzuk magunkat le és fel az általunk bejelentett célmélységbe. 2019-ben Franciaországban nyertem első aranyérmemet 81 méterrel, most pedig 89 méterre javítottam az eredményemet a második világbajnoki aranyéremmel, és ez most az új magyar rekord”

– üzente Facebook-oldalán a korábbi Exatlon-szereplő, aki egy életmódváltása után 40 kilót fogyott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fatima Korok (@fatimakorok.freediver) által megosztott bejegyzés

Teljesítménye értékét növeli, hogy szeptember elején egy idegbecsípődés, a múlt héten fejsérülés és fülgyulladás miatt kényszerült pihenni napokig.

Utolsó felkészülő merülésére készülve a hajón lefejelt egy vaslétrát, a sebet kórházban ragasztották össze.

Ráijesztett mindenkire

Egy másik számban, búváruszony nélkül vasárnap 64 méteres mélységet járt meg Fatima. Onnan ijesztő állapotban ért a felszínre, egy biztosító búvár szájból szájba lélegeztette is, de a csónak szélén ülve a magyar lány már mosolygott.

Korábban így írt ezekről a segítőkről: „szabadtüdős angyalok, akik vigyáznak ránk”...

Édesanyja hamar megnyugtatta a lányáért aggódókat: szerinte csak pihenésre és egy hatalmas adag tojásrántottára volt szüksége.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?