KIAJOBB

Végre sportsiker: élete álmát váltotta valóra a magyar srác

Megszerezte bunyósaink első olimpiai kvótáját, aztán törölték a verseny további programját a koronavírus miatt.
  • Szerző: vav

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland megnyerte nyolcaddöntőjét, így olimpiai kvótát szerzett hétfőn este a londoni európai kvalifikációs ökölvívótornán. A bajai bokszoló szombati selejtezős sikerét követően a nyolcaddöntőben a finn színekben versenyző Arslan Khataevvel csapott össze az ötkarikás indulási jogért.

Pár hete a Bocskai-emlékversenyen is győzött
Fotó: MTI

A nagy tét rányomta a bélyegét a meccsre: a folyamatos bokszot rengeteg szabálytalanság akasztotta meg. A pontozók az első menetben egyöntetűen Gálost látták jobbnak, a másodikban ötből hárman – a harmadikban pedig esélyt sem adott ellenfelének. Végül egyhangú pontozással diadalmaskodott, és karrierje során először olimpiai kvótát szerzett.

„Pontosan tudtam, mit kell csinálni a finn ellen, hogy vissza tudjak neki vágni a korábbi vereségért. Az első menetben sokat mentem előre, ami valószínűleg meglepte. Próbáltam végig nagyon taktikus maradni, és amikor két menet után tudtam, hogy előnyben vagyok, nem akartam kockáztatni egy esetleges intést a harmadikban. Sokat mozogtam az utolsó menetben lábon, hogy ne tudjon elérni. Ezért küzdöttem egész életemben, hogy egy olimpián szerepelhessek”

- fogalmazott a hazai szövetség honlapján Gálos Roland, aki a magyar ökölvívás első tokiói helyét biztosította be.

A londoni versenyen többen már nem is szerezhetnek most kvótát, mivel a koronavírus-járvány miatt a hétfő esti programot követően nem folytatódik a viadal. A torna további programjának törlése a magyarok közül Fodor Milánt (63 kg) és Pribojszki Katát (60 kg) érinti kellemetlenül, mivel a 12 fős küldöttségből – Gáloson kívül – már csak ők maradtak versenyben. Ráadásul Fodor kedden szintén kvótáért lépett volna szorítóba.

Hétfőn korábban Kozák László (69 kg), Bacskai Balázs (75 kg) és a Gálos Rolandhoz hasonlóan nyolcaddöntős Szaka István (52 kg) szerepelt, és valamennyien veszítettek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?