Létrehozva: 2016.03.31.

Vébét nyerhetnek Puskásnak a magyarok

Van Basten, Maradona, Zidane már verve, most jöhet C. Ronaldo! De mit ér egy ilyen szavazás?

Puskás Ferenc és az Aranycsapat legendáinak örök szívfájdalma volt, hogy nagy esélyesként elbukták az 1954-es berni döntőt, nem tudtak világbajnoki címet nyerni Magyarországnak. Lehet, hogy most a magyarság nyer „vb-címet” Puskásnak? Ehhez már "csak" a közösségi oldalain százmilliós táborral rendelkező Cristiano Ronaldónál kéne több szavazatot gyűjtenie.

A Goal.com spanyol kiadása Legendák Világbajnoksága néven összegyűjtötte a labdarúgás történetének legjobbjait, és párosával megszavaztatja róluk az olvasóit. Kattintásvadászatnak és játéknak jók az ilyen szimpátiaszavazások, de valljuk be: az egyes korszakok focizsenijeit körülbelül úgy lehet összehasonlítani, mint almát a (villany)körtével.

Mi, magyarok mindenesetre büszkék lehetünk, hiszen Öcsi bácsi – az első körben Marco van Bastent legyűrve – az ágrajz szerint előbb Diego Maradonát, majd az elődöntőben Zinedine Zidane-t is óriási, csaknem kétharmados fölénnyel verte a voksok alapján.

A Kispest/Honvéd és a Real Madrid legendája az egyetlen a mezőnyben, aki lefőzte az újabb korok sztárjait. Minden más párosításban a korban közelebbiek győztek. Ezek az internetes szavazások már csak így működnek, mással nehéz magyarázni például a Zidane-Pelé párharc eredményét is.

Hogy Puskás esetében mi a titok? A híradások csak addig jutnak, hogy hány vokssal múlta felül a soros ellenfeleit, de a Goal.com térképe azt is kíméletlenül megmutatja: Maradona és Zidane ellenében is javarészt a magyar szavazók döntöttek.

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)


Míg a világ nagy részén az argentin, illetve a francia csillag volt a nyerő a többségnél, addig Öcsi bácsit leginkább a Kárpát-medence magyarsága repítette.

Legalábbis erre utal, hogy Magyarország mellett - innen jött a 40 ezer voks háromnegyede - a környező, magyarlakta országokban vitte ő a prímet. Emellett csak Kazahsztánt (ott 4-ből 3-an szavaztak Puskásra), Laoszt (8-ból 5-en), Dél-Szudánt (1/1) számíthatjuk ide. Illetve enyhe fölénnyel Svájcot (a 355 voksoló 54-százalékos többségével), Írországot (184 voks 59 százaléka) és az Egyesült Királyságot (2242/58 százalék).

Lettország semleges maradt e kérdésben: 5-en Puskás, 5-en Zidane mellett tették le a garast.

Félreértés ne essék: játéknak jó ez a szavazósdi, azt ne higgyék, hogy ilyenkor az újságírók nem kattintgatnak bőszen Öcsi bácsi győzelméért. De akár az utolsó, 16. helyen végzett volna, akár így, hogy a döntőig menetelt, Puskás jelentőségén mit sem változtat. Mindenképpen a futball történetének egyik legnagyobb alakja.

De ettől még tény: ahogy a magyar szavazók összehozták már egy-egy játékosunknak „a meccs legjobbja”- vagy akár „az év legszebb gólja”-elismeréseket, úgy, ha éppen trollkodni támad kedvük, akár Bajner Bálintot is betolnák elsőként bármilyen virtuális versengésben.

A döntőben egyébként még Maradonánál és Zidane-nál is keményebb dió, a jelenkor egyik nagyágyúja, Cristiano Ronaldo lesz Puskás ellenfele, a maguk sokmilliós, ma is aktív rajongótáborával. Több mint 200 ezer voksot gyűjtve, hajszállal előzte meg az elődöntőben Lionel Messit.

Hajrá, győzzük le CéRonaldót is, legyen Öcsi bácsi a focilegendák világbajnoka! Csak közben ennek a bugyuta játéknak a jelentőségét ne becsüljük túl! Annyi biztos, hogy a Kárpát-medence bajnokának nyugodtan kikiálthatjuk Puskást, aki a valaha élt egyik legjobb futballista. Nem sokan vannak, de közöttük sorrendet felállítani képtelenség.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp már másképp látja: Ma éjjel valami különleges történhet + videó

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Ezzel minden véget érne, óriási esély előtt áll a Fradi

KIAJOBB

Szoboszlai és társai bosszúra készülnek az ősi rivális ellen

KIAJOBB

„A Paksnak van esélye a bajnoki címre” - Nem lefutott a Fradi elleni rangadó a magyar legenda szerint

KIAJOBB

Ez bizony BL-történelem: szenzációs magasságokba emelkedett a magyar edző

KIAJOBB

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

KIAJOBB

Ez nagyot szólna, Szoboszlaiéktól csak a szokásos bravúrt várják el

KIAJOBB

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét