KIAJOBB

Van esély továbbjutni: ezt játszotta az U17-es válogatott, míg aludtál

Ausztrália volt a mieink ellenfele. Az utolsó fordulóra maradt a döntés a brazíliai korosztályos világbajnokságon.
  • Szerző: vav

A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

László Dávidék (jobbra) megint az utolsó 20 percben vesztettek pontokat
Fotó: mlsz.hu

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata, amely a szombati nyitófordulóban kétszeri vezetésről 4-2-re kikapott Nigériától, most Baráth Péter fejesével, majd Zuigéber Ákos büntetőjével került 2-0-s előnybe. A második félidőben az ausztrálok előbb szintén 11-esből szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek is a goianiai találkozón.

A döntetlen azt is jelenti, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen. A pénteki zárókörben, hazai idő szerint 21 órától a magyarok Ecuadorral találkoznak, a győzelem elég lenne a nyolcaddöntőbe jutásra.

Még kiharcolhatjuk a továbbjutást

„Sajnos ismét az történt, mint Nigéria ellen: hetven percig működött az elképzelésünk, vezettünk, de az ellenfél megbüntette a hibáinkat. Játékosaim végig hajtottak, mindent kiadtak magukból, ami bennük volt, ebből a szempontból nem érheti őket kritika, de elég volt néhány taktikai, helyezkedési hiba, és pontot vesztettünk egy olyan mérkőzésen, ahol már kezünkben volt a győzelem.

Ez itt a világbajnokság, saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ezen a szinten jóval magasabb az iram, nagyobb nyomást helyeznek ránk az ellenfelek, mint akár az Európa-bajnokságon, a mi játékosaink ezt megelőzően nem találkoztak ehhez hasonlóval.

Bosszantó a pontvesztés, de még mindig van egy mérkőzés, amelyen kiharcolhatjuk a továbbjutást, a következő két napban azon leszünk, hogy minél jobban felkészüljünk Ecuador ellen”

– értékelt a lefújás után Preisinger Sándor az MLSZ honlapján.

 

U17-es labdarúgó-vb, 2. forduló, B csoport:

Magyarország-Ausztrália 2-2 (2-0)

Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh B., Horváth M., László – Posztobányi, Kata, Baráth P. – Zuigeber (Major, 28.), Mester (Ominger, 73.), Németh A.

Gól: Baráth (14.), Zuigéber (20., 11-esből), illetve Botic (69., 11-esből), Watts (74.)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?