KIAJOBB

Újra csúcson a magyar foci

Egyéniben világbajnok úszóink, csapatban és a kispadon viszont a labdarúgás képviselői taroltak az Év Sportolója Gálán. Hosszú Katinka és Cseh László legalább ebben közös nevezőn vannak.
  • Szerző: vav

A nőknél Hosszú Katinka, a férfiaknál Cseh László volt 2015-ben az Év sportolója a sportújságírók szavazatai alapján, csapatban és az edzőknél ellenben a focisták vitték a prímet - derült ki a Nemzeti Színházban megtartott gálaesten. A helyszínből is kiderül, hogy a díszletek ünnepiek voltak, legfeljebb az rontott az est fényén, hogy a jelöltek és a díjazottak közül is többen távol maradtak.

Úszóklasszisaink az utóbbi hetekben dúló vitában nincsenek egy oldalon, de ebben a versenyben magasan lekörözték a riválisaikat.

 

Katinka mögött Miklós Edit alpesi síző és Kárász Anna kajakos végzett még a képzeletbeli dobogón. Laci is nagy fölénnyel utasította maga mögé Imre Géza párbajtőrvívót és Michelisz Norbert autóversenyzőt.

Amire viszont tavaly ilyenkor még viccnek tűnhetett volna: a 44 éve hiába várt siker, az Európa-bajnoki szereplés kiharcolása az Év csapata-versenyben az élre röpítette a magyar labdarúgó-válogatottat!

Dzsudzsák Balázsék az óriási bravúrként, az A-csoportos vb-re kijutott jégkorongozókat, és a 28 év után Eb-n szerepelt röplabdázónőket előzték meg.

A válogatott sikersztoriját elindító, a Herthát pedig kiesőjelöltként a német bajnokság dobogójáig vezető Dárdai Pál lett az Év edzője.

Õt Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup, és Cseh László trénere, Plagányi Zsolt követi a voksok alapján.

Az Év labdarúgójának választott veterán kapusklasszis, Király Gáboraz Nb1.hu immár ötszörös Magyar Aranylabda-győzteseNikolics Nemanját és Böde Dánielt előzte meg.

A gálaesten álló ovációm vastaps kíséretében adták át az MLSZ Életmű-díját a 93 éves riporter-legendának, Szepesi Györgynek.

Az Év gólját (erre tíztagú zsűri szavazott) Priskin Tamás lőtte a norvégoknak, íme:

 

Az Év fogyatékos sportolójának a nőknél Gyurkó Alexandra úszót, a férfiaknál Gelencsér Róbert atlétát választották meg. Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője Galambos Zsolt (kosárlabda). Az Év fogyatékos csapata a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott.

És ezeket olvastad már?