KIAJOBB

Újabb diadal, Hosszú Katinka sokat tanult magáról

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.
  • Szerző: mv

A háromszoros olimpiai bajnok, a szám világcsúcstartója, Hosszú Katinka 4:30.39 perces idővel diadalmaskodott, a döntő másik magyar versenyzője, Jakabos Zsuzsanna 4:39.15-tel a hetedik lett. Az Iron Lady a döntő után elmondta, ezen a héten többet tanult magáról, mint valaha.

"Kemény hét volt, rengeteg mindent tanultam magamról, talán többet, mint valaha. Ezúttal nem éreztem azt az izgalmat, mint például a budapesti vb-n vagy az olimpián. Rájöttem, hogy ez inkább előny, mert hideg fejjel tudok versenyezni. Ahogy a pályafutásom halad előre, másképp állok a versenyekhez. Imádok versenyezni, örülök, hogy Zsu is ott volt a döntőben."

Hosszú pályafutása során ötödször, sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot, ezzel duplán is történelmi sikert aratott: ő lett az első női úszó, aki egy számban ötször diadalmaskodott, a sportágban pedig elsőként sorozatban négyszer nem talált legyőzőre 200 és 400 méter vegyesen sem.

Az immáron kilencszeres világbajnok a magyar úszósport történetének 32. vb-aranyát nyerte, Kvangdzsuban ez volt a negyedik magyar elsőség a medencében.

És ezeket olvastad már?