KIAJOBB

U17-es bravúr: világsztárok lehetnek fiatal focistáink

Legutóbb 2006-ban szurkolhattunk az U17-es magyar válogatottnak Európa-bajnokságon.
  • Szerző: mv

Kilenc év után kvalifikálta magát kontinensviadalra a magyar U17-es válogatott, és néhány akkori szereplő pályaíve példát jelenthet a mai résztvevőknek, ösztönzésként hathat a karrierjük.

A mostani, horvátországi tornán szereplő magyar csapat szakedzője, Szélesi Zoltán a %RIPOST%-nak elmondta, két-három játékosában adott a potenciál ahhoz, hogy felnőttként is befusson.

"Ha töretlen marad a fejlődése, elkerülik a sérülések, és folyamatosan játszik a csapatában, akkor

Szoboszlai Dominikból például komoly futballista válhat nemzetközi szinten.

Két-három másik játékosban is megvan ez a potenciál. A kvalitás adott, jó helyeken játszanak, de még semmit sem értek el, mert a profi futball csak most következik."

Nos, a 2006-os utánpótlás Eb-n szerepelt együttesekből többen is befutottak. A legtöbbre a németek középpályása, Toni Kroos vitte, aki azóta világbajnoki címet szerzett, de a Real Madrid és a Bayern München tagjaként is komoly sikereket aratott.

Az akkori spanyol csapatból César Azpilicueta és Bojan Krkiæ, a belgáktól Toby Alderweireld és Axel Witsel, míg a szerbektől Stevan Jovetic vált meghatározó játékossá nemzetközi szinten.

A mi csapatunkból talán Gulácsi Péter vitte a legtöbbre, aki jelenleg a felnőtt válogatott, és a Bundesligában második helyezett, RB Leipzig első számú kapusaként remekel. Németh Krisztián és Koman Vladimir is nevet szerzett magának külföldön, viszont a többieknek nem sikerült az áttörés felnőtt szinten.

A magyar válogatott szerdán a franciák elleni 3-2-es győzelemmel kezdte a horvátországi kontinens-viadalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?