KIAJOBB

Totális kudarc, senkit nem érdekel az El-döntő

Semmi jót nem ígérnek az előzmények a szerda esti Arsenal-Chelsea labdarúgó Európa-liga-döntő kapcsán.
  • Szerző: mv

Négy éve, 2015-ben adták át Azerbajdzsán egyik legújabb büszkeségét, a bakui Olimpiai Stadiont, ami 69 ezer néző befogadására alkalmas. Az aréna igazából szerdán debütál a nagyközönség előtt, hiszen itt rendezik a Chelsea-Arsenal Európa-liga-döntőt. Ennek azonban a két londoni csapat hívei örülnek a legkevésbé.

Baku ugyanis nagyjából 4000 kilométerre fekszik Londontól, és a két főváros között a finálét megelőző napokban nincs közvetlen repülőjárat, ami öt és félórás utat jelentene - írja a FourFourTwo. Így a drukkerek kénytelenek lesznek átszállásokkal utazni, a lap egy 20 órás verziót ajánlott 180 ezer forintnak megfelelő angol fontért. Aki a vonatot választotta, már szombaton útra kelt, mert négy napig tartott, az autóskaland pedig 59 órát vett igénybe - utóbbi a Kelet-Ukrajnában dúló harcok miatt rázósnak ígérkezett.

Ráadásul az azeri hotelek erre a hétre keményen megemelték az árakat. Ezek után nem véletlen, hogy az Arsenal és a Chelsea együttesen hatezer jegyet küldtek vissza az UEFA-nak, mert nem tudták értékesíteni azokat. Ez azt jelenti, hogy a 69 ezres stadionban a két csapat hívei lesznek a legkevesebben, mindössze pár ezren.

Ha ez nem lenne elég, az Arsenal örmény sztárja, Henrikh Mhitarjan lemondta a meccset. Tudniillik Örményország és Azerbajdzsán 1988 és 1994 között háborúban állt egymással, és a mai napig nincs közöttük diplomáciai kapcsolat. A 30 éves játékos az utazással járó veszélyek alapos átgondolása után úgy döntött, nem megy el a döntőre, ami az előzmények ismeretében totális érdektelenségbe fulladhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?