KIAJOBB

Totális csődtől menekül José Mourinho csapata

Akkora csalódást okozott a Manchester United Angliában, hogy a ma esti Európa-liga döntő csak kozmetikázna az eredményen. Már ha sikerül legyőznie a rutintalan Ajaxot a stockholmi fináléban. A tét a Bajnokok Ligája csoportköre.
  • Szerző: mv

Louis van Gaal tavaly gyengébb játékoskerettel jobb eredményt ért el a Manchester Uniteddel, mint idén José Mourinho, aki rommá erősítette csapatát.

Egy éve Van Gaal az ötödik helyre kormányozta a csapatot a Premier League-ben, majd megköszönték a munkáját, és Mourinhóra, korunk sztáredzőjére bízták a csapatot. Vele megszerezték Zlatan Ibrahimovicot, szerződtették az év játékosát Németországból, Henrih Mhitarjant és átigazolási rekordot döntöttek, 105 millió eurót fizettek Paul Pogbáért.

A végeredmény? Silány hatodik hely, az utóbbi 26 év második legrosszabb pozíciója a klub történetében. Ráadásul ma este ott próbálnak meg kozmetikázni a helyzeten, ami Mourinhót sem érdekli. A portugál zseni négy éve leszólta az Európa-ligát:

"Nem akarom megnyerni az Európa-ligát, számomra az egy csalódással érne fel. Nem szeretném, hogy a játékosaim azt érezzék, az Európa-ligában van a helyünk."

Most persze mindennél fontosabbnak tartja, hiszen a Manchester United története során még soha nem hódította el a trófeát, és ezt egy „csikócsapat” ellen teheti meg. Ráadásul ami a legfontosabb, a csapat csak így tud bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Márpedig a Vörös Ördögök kasszája igencsak megsínylené, ha a gárda jövőre se kerülne be a legnagyobbak közé. A mérkőzést szerdán, 20:45-kor játsszák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?