KIAJOBB

Tökéletes jósnak bizonyult a magyar úszók kapitánya

Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya nem lehet elégedetlen a válogatottal, amely négy aranyérmet nyert a kvangdzsui nagymedencés világbajnokságon.
  • Szerző: mv

A magyar úszók minden idők második legeredményesebb világbajnoki szereplésével zártak Kvangdzsuban. Hosszú Katinka két elsőségével (200 és 400 vegyes), Milák Kristóf (200 pillangó) világcsúcsos győzelmével, valamint Kapás Boglárka (200 pillangó) meglepetés kategóriába tartozó sikerével okozott nagy örömet. A nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf lett első 5 kilométeren.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya elégedett volt.

"Amennyiben azt nézzük, hogy fele annyi érmet szereztünk, mint Budapesten, akkor az nem jó hír. Amennyiben viszont azt nézzük, hogy a Duna Arénában egy úszónk lett világbajnok, itt pedig három, az nagyon jó hír. Végül négy kvótát szereztek, ami azt jelenti, hogy 24 úszót így vagy úgy biztosan elvihetünk az olimpiára. Összességében nem lehetek elégedetlen"

Sós Csaba megjegyezte, a vb előtt négy-öt érem megszerzését jósolta, ami be is jött, igaz, az elosztás kicsit másképp alakult annál, mint ahogyan azt várni lehetett.

"A világranglisták alapján lehetett számítani a négy-öt éremre, Hosszú Katinka és Milák Kristóf magabiztosan érvényesítette a papírformát, Kenderesi Tamás elszállt ugyan, de bejött helyette Kapás Boglárka, akinél nem számoltunk az érmes helyezéssel. Verrasztó Dávid volt még előzetesen esélyes 400 méter vegyesen, de az elment, így lett végül négy"

És ezeket olvastad már?