KIAJOBB

Tízmilliókba kerül a Liverpoolnak egy-egy Balotelli-passz

A klub tótumfaktumai nem elégedettek a 2014 nyara óta náluk játszó Mario Balotellivel. A ghánai-olasz fenegyerek túl keveset nyújt túl sok pénzért.
  • Szerző: Ripost

Tavaly augusztus óta gyengíti a Liverpool csapatát Mario Balotelli, mert az bizonyos, hogy nem erősíti. Pironkodhatnak a Vörösök vezetői, hiszen 20 millió eurót (több mint 6 milliárd forint) perkáltak ki érte az AC Milannak. A heti gázsija pedig 125 ezer euró (38 millió forint). Ehhez képest kedvetlenül ténfereg a pályán, ha éppen nem a kispadot koptatja.

 

Legutóbb a Hull City ellen (0-1) játszott, összesen 22-szer ért labdába – azokban sem volt sok köszönet –, mígnem Brandon Rodgers menedzser inkább lecserélte. Talán ez adta az ötletet az osztrák Sportnetnek hogy kiszámolja, mennyibe kerül a ’Poolnak „Szuper Mario” egy-egy passza, kapuralövése, illetve aktív közreműködése a gólokban.

Az árát és a fizetését tekintve eddig 24,47 millió euróba (csaknem 7,5 milliárd forint) fájt a szerződtetése, ami gólonként ugyanennyit jelent, mert augusztus vége óta csak egyszer volt eredményes a Premier League-ben. Csapattársai találatait azért valamivel sűrűbben segítette.

Gólpasszt ugyan még nem jegyzett, de a góllal végződő akciókban 10-szer vett aktívan részt, ezeket tehát 2,45 millió euróért (750 millió forint méri). Kapuralövésből eddig 20 jött össze (darabja 1,22 millió euró – 372 millió forint), míg a 16 bajnokin összeszorgoskodott 241 passza 101 535 eurós (majd’ 31 millió forint) átlagot jelent.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?