KIAJOBB

Szintet ugrottak Szoboszlaiék, őrült pénzek röpködnek a magyar focistákért

Szoboszlai Dominik és két válogatott társa is magasra tör. Rövidesen a többszörösére nőhet az eddigi magyar átigazolási rekord.
  • Szerző: Ripost

Jelenleg Szoboszlai Dominik tavaly decemberi, 22 millió eurós (8 milliárd forint) vételára jelenti a magyar rekordot, de könnyen lehet, hogy hamarosan jóval többet fizetnek egy futballistánkért. Három focistánkkal kapcsolatos pénzöszegek is ugrásszerűen növekedtek.

Szoboszlai legközelebb 60-70 millió euróért kelhet el?

Szoboszlai legközelebb 60-70 millió euróért kelhet el?
Fotó: Instagram

Szoboszlai a makacs sérülése után, ősszel már kezdi elérni azta teljesítményszintet az RB Leipzig csapatában, amit elvárnak tőle – és ő is saját magától.

Ennyiért vihetik Szoboszlait

Talán ennek is köszönhető, hogy német sajtóértesülés szerint a hosszabbításakor belekerült egy kivásárlási záradék a szerződésébe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés

Ennek értelmében 60-70 millió euró (21,7-25,3 milliárd forint) közötti összegért vihetik az érdeklődők (legutóbb a Liverpoollal boronálták össze).

Szalaira licitálnak

A lipcsei magyar középpályásnál mégis valószínűbb Szalai Attila közelgő klubváltása. Pedig a török Fenerbahce vezetőinek megjött az étvágyuk: a januárban Ciprusról 2 millió euróért szerződtetett védőért eddig a summa 10-szeresét várták, de a legfrissebb hírek szerint 30 millió eurós (10,8 milliárd forint) kivásárlási ár is bekerülhet a kontraktusába.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Attila Szalai (@szancso41) által megosztott bejegyzés

Ha csak a töredéke igaz az angol, spanyol, olasz és német sztárklubok érdeklődésének, ennyiért is elkelhet akár már télen.

Kilőtt Sallói értéke

Egy harmadik légiósunknál – egyelőre – nem a kérőkről és a vételáráról szóló hírek sorjáznak, de Sallói Dániel is szerepelt a Transfermarkt kiemelt cikkeiben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

daniel salloi (@danielsalloi) által megosztott bejegyzés

Az észak-amerikai MLS alapszakaszában 16 gólt és 8 gólpasszt termelő csatár becsült értékét egy csapásra az eddigi 2,5-szeresére, 7,5 millió euróra (2,7 milliárd forint) emelték. A Sporting Kansas City magyar sztárját tavaly ilyenkor még csak egymillió euróra taksálták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?