KIAJOBB

Szinte ingyen erősödik a Fradi a Bajnokok Ligájára

Olcsón igazol erősnek tûnő focistákat a Fradi focicsapata a Bajnokok Ligája-csata előtt. A zöld-fehérekhez a nyáron eddig öt focista érkezett, értük mindössze 66 millió forintot kellett fizetni.
  • Szerző: sk

Bőszen erősít a Ferencváros focicsapata a júliusban rajtoló nagy csaták előtt. A magyar bajnok két hét múlva már a bolgár Ludogorec ellen játszik a BL-ben, addigra kell összegyúrnia Szerhij Rebrov vezetőedzőnek egy erős szerkezetet.

Két alapember – Ivan Petrjak és Fernando Gorriarán – távozott, utóbbiért 2 millió eurót (660 millió forintot) kapott is a klub. Ennek az összegnek a tizedét költötte el idáig a Fradi, mely így is szerződtetett öt labdarúgót. Pénzt azonban csak a szlovák Michal Skvarkáért fizettek, 20 ezer eurót (66 millió forintot). A játékos két hét múlva ingyen is érkezhetett volna, akkor azonban nem biztos, hogy a Ferencváros lett volna a befutó.


Rajta kívül csak kölcsönbe érkező, vagy lejárt szerződésű embereket igazolt a bajnok. Rebrov jól ismeri az ukrán piacot, ezért választhatta ki a rendszeres BL-szereplő Sahtar két tehetségét. A szélső Olekszandr Zubkovnak és a középpályás Danilo Ihnatenkónak csak a fizetését kell állni, később lesz rá mód, hogy a klub végleg megvásárolja őket. A kapus Gróf Dávid és Szécsi Gergő lejárt szerződésűként ingyen érkezett az Üllői útra.
Az igazolásokért felelős Hajnal Tamás sportmenedzser korábban azt nyilatkozta, a mai piacon magyar szinten nehéz európai csúcsjátékosokat szerezni.
"Nagyon nehéz valódi erősítést jelentő, kész játékosokat átigazolni, ezért olyan labdarúgókat keresünk, akik nálunk tehetik meg a következő lépést, és hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy jobb futballistává váljanak" – mondta Hajnal.


A Ferencvárosnak éppen ezért az a célja, hogy szeptemberre elérje valamelyik csoportkört, és rutint, s nem mellesleg százmilliókat szerezzen a következő szezonokra.

És ezeket olvastad már?