KIAJOBB

Szilágyi Áron üldözi Hosszú Katinkát!

Világklasszis úszónőnk egyelőre állja az ostromot. Dzsudzsák Balázs egyre mélyebbre süllyed.
  • Szerző: vav

Idén is Hosszú Katinka számít a legértékesebb magyar sportolónak. A Forbes Magyarország legújabb számában jelent meg a 25-ös lista, amelynek  élén újra az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő áll. Pedig nagy "támadást" indított ellene a riói olimpián szintén nagy sikert arató Szilágyi Áron.

"A legnagyobb sztárok a hirdetők körében is a tökéletes sportolók, akiknek

példamutató a történetük, kiválóak az eredményeik és szerethetőek. Szilágyi Áron és Hosszú Katinka egyértelműen a két vezető arc.

De egy kevésbé sikeres év után, jó imázzsal is érdekes lehet egy-egy sportoló, erre Gyurta Dániel a jó példa. Fordítva kevésbé működik: jó sporteredmények, de megosztó negatív imázs mellé nem állnának annyira oda"

– mondta Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője.

Az előző évhez képest több nagy változás is bekövetkezett. Szilágyi Áron a második olimpiai aranya megnyerése után, rögtön a második helyen bekerült a legjobb 10-be. A háromszoros riói aranyérmes kajakozó, Kozák Danuta pedig a dobogóra ugrott. Új szereplőként a Bologna focistája, Nagy Ádám és a ferencvárosi Gera Zoltán is felkerült a listára.

Dzsudzsák Balázs (30) ugyanakkor hiába a válogatott csapatkapitánya és remekelt az Európa-bajnokságon, visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Rontott a tavalyi dobogós autóversenyző, Michelisz Norbert is. Kikerült az elitből a teniszező Babos Tímea és a síző Miklós Edit.

"Az idei második hely nagyon boldoggá tesz, mert komoly eredménynek és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ennyi kiváló magyar sportoló között tudtam az élmezőnyben végezni. Az elismerés azonban nemcsak nekem szól, hanem az évek óta mögöttem álló klubomnak, támogatóimnak és a menedzsmentnek"

– mondta a legnagyobb előrelépéssel büszkélkedő Szilágyi Áron.

A gazdasági magazin az eredményesség mellett a sportolók piaci értékét is számításba vette - jelentette a Blikk.

Utóbbihoz a 36 legeredményesebb sportolónk nevét tartalmazó listát megosztották hét nagy multinacionális céggel és egy reklámügynökséggel. Arra kérték őket, jelöljék meg: egy márkaismertséget célzó kampányban mennyi pénzt áldoznának egy-egy sportolóra. A hirdetői véleményekből és a sporteredményekből (50–50 százalék) állt össze a végső pontszám, s bizonyult legjobbnak Hosszú, aki az úszás mellett már saját márkáját, az Iron Ladyt is csúcsra járatja.

 

A 2017-es toplista

1. Hosszú Katinka úszó 100 pont

2. Szilágyi Áron vívó 82

3. Kozák Danuta kajakos 78

4. Nagy László kézilabdázó 77

5. Gyurta Dániel úszó 75

6. Cseh László úszó 70

Michelisz Norbert autóversenyző 70

8. Dzsudzsák Balázs futballista 69

9. Görbicz Anita kézilabdázó,

Nagy Ádám futballista,

és Gera Zoltán futballista 60-60

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?