KIAJOBB

Szenzációt hozhat az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj!

Olyasmi történhet a Hungaroringen, amivel világsztárok sora 12 éve hiába próbálkozik. Veszélyben Schumi szakállas rekordja?
  • Szerző: vav

Új verseny, új szenzációk, új drámák - és várhatóan új rekordok is! A szakember nagy reményekkel beszélt a Forma-1 2016-os Magyar Nagydíjáról.

Nem elég, hogy a hétvégi viadalra a tavalyinál gyorsabb autókkal jönnek a csapatok, maga a Hungaroring is biztosítéka lehet az új pályacsúcsnak. A nyári szünetet megelőző utolsó előtti futamra már a silverstone-i teszteken elkezdték a felkészülést az istállók.

Megdől Schumi csúcsa?

Nagy szükségük van rá, mert az illetékesek tudják: még a szokásosnál is különlegesebb körülmények várnak rájuk Mogyoródon. Leginkább a 4381 méteres pálya új aszfaltja miatt.

Az autók idén gyorsabbak, az új aszfalt pedig jobb tapadást kínál. Egyáltalán nem valószínűtlenek az új pályacsúcsok

- idézte a Motorsport Total a gumiszállító Pirelli F1-es menedzserét, Mario Isolát, aki már három hete felmérte a Hungaroring felszínét, sőt, más versenysorozatokban szerzett tapasztalatokat is felhasználtak.

Isola jóslata igazi szenzáció lenne: a mogyoródi pálya körrekordját (1:19.071 perc) még 2004-ben állította föl a szakág 7-szeres világbajnok legendája, Michael Schumacher.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?