KIAJOBB

Storck pocsék orosz válogatott ellen tesztel

Hétfőn este a magyar válogatott felkészülési mérkőzésen Oroszországgal találkozik a budapesti Groupama Arénában.
  • Szerző: mv

A jövő évi labdarúgó-világbajnokság házigazdáját, Oroszországot látja vendégül hétfőn Bernd Storck együttese, amely nem szerzett gólt az utóbbi két fellépésén. Portugáliától 3-0-ra, Svédországtól pedig 2-0-ra kapott ki.

A Szovjetunió szétesése óta négyszer találkoztunk az orosz csapattal, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Legutóbb 2014 novemberében ütköztünk meg, akkor Dárdai Pál együttese 2–1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában felkészülési mérkőzésen.

Pocsék formában az oroszok

Az orosz csapat Ausztriából érkezik Budapestre, a tavaly augusztusban kinevezett szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov együttese ott edzőtáborozott. Finoman szólva sincsenek formában, az utóbbi 13 fellépésükön csak kétszer nyertek - a tavalyi franciaországi Eb-t például egy döntetlennel és két vereséggel hozták le.

A pocsék eredmények miatt egyre feszültebb a légkör, hiszen Csercseszovnak egy éve maradt arra, hogy ütőképes csapatot faragjon a hazai rendezésű világbajnokságra.

Éppen ezért valamennyi meccsüket komolyan veszik, minden bizonnyal Budapesten is elszántan fognak játszani. Futballistáik az orosz Premjer-Ligában szerepelnek, a bővebb keretben sem nagyon találunk légiósokat.

Storck kísérletezni fog

Az oroszok ellen várhatóan azok kapnak lehetőséget kezdőként a magyar válogatottban, akik négy nappal később Andorrában a világbajnoki selejtezőn szerepelnek majd. Bernd Storck szövetségi kapitány a szünet után a fiataloknak szavaz bizalmat:

„Azt kértem a fiataloktól, hogy játszanak szemtelenül, szabadon, öntudattal, ne féljenek semmitől. Mindenki magáért felel, az ajtó nyitva áll."

A Magyarország-Oroszország felkészülési mérkőzést hétfőn 20:30-kor játsszák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?