KIAJOBB

Sportolókkal találkozott a szervátültetett Ádám, itt vannak a vacsora részletei

A Civilút Alapítvány Minden sport mindenkié! kezdeményezésére ép és parasportolók fogtak össze.
  • Szerző: Ripost

A Minden sport mindenkié! kezdeményezést nyár elején indította el a Civilút Alapítvány, amely mellé ép és parasportolók is teljes szívvel-lélekkel odaálltak. A program keretében július 6-11. között jótékonysági árverést tartottak, amelyen az Exatlon Hungary döntősei – dr. Busa Gabriella, Böjte Dávid Dave, Kempf Zozó – és parakajakosok – Varga Katalin paralimpiai 5. helyezett, vb. 4. és Eb. 3. helyezett valamint Kiss Péter világ- és Európa-bajnok által dedikált pólóra valamint egy, a sportolókkal közös élményvacsorára lehetett licitálni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A licitzáró eseményen a sportolók egy ergométeres evezősversenyen tovább gyarapították a felajánlás összegét.

„Az árverésen a Tigra Kft. tette a legnagyobb felajánlást, ezt egészítette ki a Paralimpiai Bizottság – méghozzá annyival, amennyit összeevezett a két vegyes páros csapat az ergométer gépeken. Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok is hozzájárult a felajánláshoz, így összesen 650 ezer forintot gyűjtöttünk össze” – mesélte boldogan Ruttkay Réka, aki elárulta, hogy az összeget a magyar szervátültetett sportolók javára fordítják.

A Fröccsterasz által felajánlott vacsora-nyereményt a jótékonysági árverés győztes licitálója a Magyar Szervátültetettek Szövetségének ajándékozta, a szervezet pedig Velkey Ádám szervátültetett sportolót, többször atlétikai világbajnokot lepte meg vele.

Velkey Ádám 1991-ben született. Betegsége miatt 2007-ben elkerülhetetlenné vált a vesetranszplantáció. Ádám már a műtétje előtt is fogékony volt a mozgás, a sport iránt: focizott, judózott, íjászkodott. A műtétet követően – amint lehetősége nyílt rá – ismét sportolni kezdett. Először a CrossFit lett a szenvedélye, majd 2013-ban “találtak egymásra” az atlétikával. Azóta számos világ- és Európa-bajnoki címet tudhat magáénak.

„Örömmel fogadtam, hogy a Szövetség nekem ajánlotta fel a vacsorát, nagyon meglepődtem. Izgatottan vártam az eseményt, mert nagy tisztelője vagyok a parasportolóknak és az Exatlon Hungary-nek is” – mondta Velkey Ádám.

Velkey Ádám (jobbra) kapta a díjat

A jó hangulatú estén a sportolók szinte azonnal megtalálták a közös hangot és a közös témát, sokat meséltek arról, hogy mi mindent köszönhetnek a sportnak. A versenyzők előtt tisztelegve a Fröccsterasz egy különleges menüsorral kedveskedett: előételként hideg kacsamáj pástétomot szolgáltak fel vaníliás zöldalmás coulis-val, majd sertés szűzérméket lecs mártással, füstölt karfiolpürével és lilaburgonyával, a vacsorát pedig egy Rákóczi túrós pohárkrém zárta.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?