KIAJOBB

Sorsdöntő este Budapesten, közel a milliárdokhoz a Fradi

Elérhető közelségbe került a Ferencváros számára a labdarúgó Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportköre. Bármelyiket is éri el a magyar bajnok, hatalmas összeghez juthat.
  • Szerző: ST

A Ferencváros kiváló eredményt ért el az esélyesebbnek tartott Dinamo Zagreb otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Az 1-1-es idegenbeli meccset követően ma, telt ház előtt harcolhatja ki a továbbjutást a Fradi a Groupama Arénában.

5 milliárdot is kaphat a Fradi

Amennyiben túljut a horvátokon a magyar bajnok, akkor legrosszabb esetben is az El-csoportkörében lesz érdekelt, ami önmagában 2,92 millió eurós (934 millió forint) bevételt jelent. Ennél azonban álmodhatnak merészebbet Dibusz Dénesék, hiszen a BL-csoportköréért a Zagrebnél gyengébb csapattal mérkőznének meg, vélhetően a norvég Rosenborggal, amely 3-1-re verte a szlovén Maribort idegenben. A BL-csoportköre viszont már 15,25 millió eurót (4,8 milliárd forint) érne a Fradinak.

Lépésről lépésre kell haladnunk, de úgy érzem, jó úton járunk. A következő feladat, hogy túljussunk a horvát bajnokcsapaton. Tudjuk, hogy komoly erőpróba vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk az álmaink megvalósulásához

– mondta el Ihor Haratin, a Ferencváros ukrán légiósa a klub honlapján.

Lanzafame góljait Boli pótolhatja

A Dinamo ellen azonban a kinti eredmény ellenére is bravúrra lenne szüksége a Fradinak. Ebben nagy segítségére lehet Szerhij Rebrov együttesének a több, mint 20 ezer hazai néző. A zöld-fehérek legutóbb 2017-ben kaptak ki hazai pályán, nemzetközi kupameccsen. Ezen a találkozón már pályára léphet a norvég bajnokság legutóbbi kiírásának gólkirálya, Franck Boli. Az elefántcsontparti támadót nevezte erre a körre a Ferencváros, de Zágrábban a padra még nem ült le. Davide Lanzafame távozása miatt azonban ezúttal szinte biztosan ott lesz a mérkőzésre nevezett keretben.

A Fradi 2004-ben szerepelt legutóbbi európai kupa csoportkörében. Ma este újra elérhetik ezt a hosszú idő óta várt eredményt.

És ezeket olvastad már?