KIAJOBB

Simán kijuthatunk a foci vb-re!

Szerencsés esetben könnyû csoportba is kerülhet a magyar futballválogatott a 2018-as világbajnokság selejtezőin. Eláruljuk, hogyan!
  • Szerző: Ripost

Szinte hihetetlen, de a magyar válogatott legutóbb 1986-ban szerepelt világbajnokságon, az azóta eltelt időszakban rendre felsült a selejtezőkön.

Ez most változhat, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kiemelési rendszere alapján akár könnyű csoportba is kerülhetünk. A %% elárulja, hogyan!

Az ideális csoport

A magyar csapat a harmadik kalapba került, így biztosan elkerüli a szintén harmadik kategóriás Ukrajnát, Skóciát, Lengyelországot, Svédországot, Albániát, Észak-Írországot, Szerbiát és Görögországot.

Ha az első kalapot szemlézzük, akkor csupa bombaerős válogatottat látunk, Spanyolországot, Németországot vagy Hollandiát jó volna elkerülni, viszont aligha okozna szomorúságot, ha helyettük Wales neve kerülne a válogatottunk mellé.

A másodikból Ausztriának vagy Izlandnak örülnénk. Aztán, ha a negyedikből Ferörer-szigetek, az ötödikből Moldova, míg a hatodikból San Marino jönne, akkor máris fényesebben festene a jövő!

Egy ilyen csoportban abszolút jó eséllyel indulna a magyar válogatott, amely jelenleg az Eb-selejtezőkön is remek pozícióban van.

Mi lenne a rémálom?

Balszerencsés esetben persze ott találhatjuk magunkat a spanyol, olasz, török hármas mellett is, de ez annyira szörnyű, hogy ne is gondoljunk rá.

A kilenc csoportelső kijut az oroszországi világbajnokságra, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt vív egymással a fennmaradó négy helyért. A sorsolást július 25-én Szentpéterváron tartják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?