KIAJOBB

Shane Tusup hagyatéka most nagyon jól jön Hosszú Katinkának

Visszatért a régi módszerhez. Tapasztalatból tudja, milyen sikerrecept vezet a győzelmekhez.
  • Szerző: HBK

Ugyan Hosszú Katinka a magánéletében minden téren megszakította a kapcsolatát Shane Tusuppal, de szakmai oldalról visszatért a korábbi sikerrecepthez. Petrov Árpád új színt és lendületet hozott a közös munkába, de a háromszoros olimpiai bajnoknő filozófiája alapvetően a régi: megint a sok versenyzéssel összekötött óriási edzésmunkára épít.

Karácsony után több mint kéthetes hawaii edzőtábor, majd egy hazai villámlátogatás után az első idei verseny Antwerpenben, amit e hét végén újabb követ Luxemburgban, majd Görögországban - ilyen sűrű Katinka programja február közepéig.

Úszósztárunk nem csak az aranyérmeket gyűjti a régi ütemben, de a teljesítőképessége határait is hasonlóan feszegeti, mint korábbi edző-férje vezetésével. Szakításuk után új módszerrel próbált tréningezni, de Petrov Árpád irányítása mellett újra a kőkemény terhelésre alapuló edzés- és versenyfilozófiával nyerte vissza a régi formáját.

 

Bár most sorban jönnek a versenyek, február végéig még csak az edzésről, a terhelésről fog szólni minden

(…) Márciusban lesznek az érdekesebb versenyek, ott már látni fogjuk, hogy halad a felkészülés

– nyilatkozta Petrov az Iron Swim oldalán, miután hazaérkeztek Honoluluból.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iron Swim (@ironswimteam) által megosztott bejegyzés,

 

"Katinka idei versenynaptára még nem végleges, de az biztos, hogy sokat fog úszni. Ezen a hétvégén például Luxemburgban áll majd rajthoz"

– árulta el a %%-nak Katinka sajtósa, Kiss Kinga.

Petrov ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta:

Szeretném, ha Katka újra és újra eljutna a teljesítő- és tűrőképessége határáig, hogy minél többször feszegesse. Egy nagyobb célért szenvedni kell!

 

Ami a nagyobb célokat illeti, ha a tokiói olimpia csak jövőre lesz is, Katinkára idén is sok komoly viadal vár. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) Bajnokok Sorozata néven új szériát indít (a második állomása májusban Budapesten lesz); az őszi Világkupa ötödik versenyét rendezik októberben fővárosunkban. De ami a legfontosabb: március végén Debrecenben lesz az országos bajnokság, amelyen a válogatottba kerülés lesz a tét a júliusi dél-koreai (Kvangdzsu) világbajnokság előtt.

Jól kezdte az évet

Habár Petrov szerint – éppen tanítványa fáradtsága miatt – egyelőre nem lehetnek nagyok az elvárások, Hosszú Katinka az időátállással is megküzdve arany- és ezüstéremmel kezdte a versenyszezont Antwerpenben. A bajai klasszis szombaton 400 vegyesen volt a legjobb, 200 pillangón csak Szilágyi Liliána tudta megelőzni.